Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Anul executărilor silite. Locuinţe, terenuri şi maşini, scoase la licitaţie

Publicat


După euforia imobiliară şi de pe piaţa autoturismelor din 2007 şi 2008, care a cuprins, pentru scurtă perioadă, şi judeţul Alba, tot mai mulţi cetăţeni sunt puşi, astăzi, în faţa executărilor silite. Proprietarii de terenuri, construcţii sau alte bunuri mobile cu datorii la bănci şi la Fisc „au sărăcit” peste noapte.

Instituţiile bancare au dat sute de anunţuri cu licitaţii, organizate până la sfârşitul anului, numărul acestora înregistrând o creştere exponenţială în ultima perioadă, în condiţiile în care multe licitaţii sunt prelungite de la o lună la alta, pentru că executorii găsesc foarte greu cumpărători.

Pe site-ul executari.com, Raiffeisen Bank are cel mai mare număr de locuinţe scoase la licitaţie, în urma executărilor silite, din judeţul nostru. Terenurile şi casele recuperate de la clienţii care nu şi-au mai achitat ratele la credite au preţuri de pornire la licitaţii destul de mari pentru o piaţă imobiliară stagnantă (în cazul judeţului nostru). Spre exemplu, un apartament cu două camere (reprezentând jumătate dintr-o casă) are un preţ de pornire de  363.000 lei. Locaţia este în Alba Iulia, pe strada Aurel Vlaicu.

O altă instituţie care se întrece cu băncile în executări silite este Administraţia Finanţelor Publice Alba. Fiscul se ocupă în mod special de firme, aşa că majoritatea bunurilor recuperate de la rău-platnici sunt automobile de toate felurile. Nici puterea de cumpărare a locuitorilor în ceea ce priveşte maşinile nu mai este ce a fost odată, criza economică din ţara noastră provocând un recul şi în acest sector.


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Județul Alba are un nou subprefect. Ioana-Diane Rof, numită temporar în funcție prin Hotărâre de Guvern

Publicat

Guvernul a emis marți o hotătâre pentru numirea unui nou subprefect de Alba. Această funcție va fi îndeplinită cu caracter temporar de către Ioana-Diane Rof. Aceasta era funcționar public în cadrul Agenția Județeană pentru Plăți și Inspecție Specială și este susținută de PMP. Diane Rof l-a înlocuit în funcție pe Nicolae Mera.

Citește mai departe
Publicitate

CÎMPENI

Avertizare ANM: COD GALBEN de vânt și ninsoare în zonele muntoase ale județului Alba. Se va depune un strat de zăpadă

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt, valabil până miercuri la ora 18.00, valabil și pentru o parte a județului Alba (zonele muntoase din Vest și Sud). Îndeosebi în zona montană înaltă, intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare, spun meteorologii. În intervalul menționat, la […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Un deputat leton a trăit o lună cu pensia minimă din țara sa. Nu și-a permis legume și fructe și a slăbit 8 kilograme

Publicat

Peste o mie de letoni primesc o pensie minimală care nu depășește 100 de euro. Deputatul leton Gatis Licis a încercat să trăiască o lună cu acești bani, ca un experiment. Gatis Licis a spus că a venit la ideea realizării unui astfel de experiment din întâmplare – a văzut informații despre pensiile minime din […]

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Când ar putea avea loc alegerile locale din 2020 și cum ar putea fi comasate cu cele anticipate. Declarația Ralucăi Turcan

Publicat

s

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat că Guvernul va reglementa organizarea alegerile anticipate, astfel încât aceste alegeri şi cele locale să aibă loc până în 28 iunie, la diferenţă de o zi sau maximum o săptămână. „Alegerile anticipate nu sunt reglementate în detaliu. Va fi nevoie de reglementarea organizării alegerilor anticipate Dacă ne gândim la momentul […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate