Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Bărbat acuzat că a furat 3 camere video de pe un stâlp, după ce a trecut chiar prin fața lor. Ideea i-a venit la beție

Publicat

Un bărbat a fost trimis în judecată după ce a furat 3 camere de supraveghere stradală din Vințu de Jos. 

În stare avansată de ebrietate, omul a observat camerele pe un stâlp, la intersecția între Vințu de Jos și Vurpăr.

Acolo i-a venit ideea să le fure. A trecut chiar prin fața lor, s-a urcat pe stâlp, le-a rupt și apoi s-a gândit să le ascundă pe câmp, sub o stâncă, unde au rămas timp de câteva săptămâni.

Toate detaliile, în comunicatul Parchetului:

”Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia a dispus, la data de 16.06.2023, trimiterea în judecată a inculpatului M. cercetat în stare de libertate, pentru infracţiunii de furt calificat, prev. de art. 228 alin. 1 – 229 alin. 1 lit. b) și d) cod penal.

În rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut, pe scurt, următoarea stare de fapt:

În data de 08.08.2022, în jurul orei 23:01, pe timp de noapte, inculpatul M. s-a deplasat la intersecția DJ 107A cu DJ 705B, în satul Vurpăr, com. Vințu de Jos, jud. Alba, loc în care a escaladat un stâlp și astfel, după smulgerea cablurilor ce asigurau conexiunea și transmiterea imaginilor, a sustras 3 camere de supraveghere a segmentului stradal, producând un prejudiciu de aproximativ 3.302,25 lei în patrimoniul persoanei vătămate, comuna Vințu de Jos.

Cum i-a venit ideea să fure camerele: era beat

”Din actele de urmărire penală efectuate și probele administrate în cauză a rezultat că în data de 08.08.2022, inculpatul M. a consumat o anumită cantitate de băuturi alcoolice, fapt ce a condus la instalarea unei avansate stări de ebrietate în ceea ce îl privește.

În aceste condiții, deplasându-se cu bicicleta spre domiciliul său, când a ajuns la intersecția DJ 107A cu DJ 705B, din loc. Vurpăr, inculpatul a observat pe un stâlp de curent 3 camere de filmat, astfel că i-a venit ideea sustragerii acestora.

Astfel, în acea dată, în jurul orei 23:01, inculpatul M. a coborât de pe bicicletă, a abandonat bicicleta într-un șanț de pe marginea drumului, a traversat drumul județean, trecând prin fața camerelor de supraveghere, după care, a escaladat stâlpul de curent pe care erau amplasate cele 3 camere de supraveghere până când a ajuns la nivelul lor și a smuls cablurile care asigurau alimentarea cu electricitate a camerelor și transmiterea înregistrărilor video.

Ulterior, inculpatul M. a plecat spre casă, evitând drumul principal și urmând un traseu peste deal, condiții în care a și ascuns camerele de supraveghere pe deal, sub o stâncă, loc în care au rămas timp de câteva săptămâni.

Precizăm că întocmirea rechizitoriului este o etapă a procesului penal, reglementată în codul de procedură penală, care reprezintă finalizarea anchetei penale şi trimiterea dosarului la instanţă, spre judecare, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax