Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Alba, ca putere comercială a ţării. Vezi cât valorează judeţul nostru pe harta economică a României

Publicat

Ieşirea din criză capătă tot mai mult valenţele unui ideal la care cel puţin România are foarte puţine şanse să mai acceadă, în ciuda subtilelor semnale de redresare a economiei. Aşa cum precizam într-un material anterior, investitorii străini, principalii generatori de capital nu se mai înghesuie să îşi deschidă afaceri în ţara noastră şi foarte puţine sunt acele judeţe care reuşesc să mai atragă interesul marilor companii din străinătate. Potrivit statisticilor, Alba nu se numără printre acestea. Revenim şi vă prezentăm cât anume importă judeţul nostru şi unde ne situăm pe harta valorică a ţării.

Cât importă fiecare judeţ din România?  Alba, unul dintre cele mai performante judeţe în ceea ce priveşte avansul exporturilor faţă de importuri

Econtext a făcut publică o analiză privind puterea comercială a fiecărui judeţ din România. Datele se referă la prima lună din acest an, fiind cele mai recente şi exprimă tendinţa din ultima perioadă pentru toate judeţele ţării. Astfel, atenţia a fost concentrată pe valoarea exporturilor şi importurilor din fiecare judeţ din ţară şi diferenţa dintre acestea (soldul comercial).

Statisticile arată că, în luna ianuarie 2011, în Alba, valoarea exporturilor s-a ridicat la o valoare de 63,1 milioane de euro, în timp ce valoarea importurilor a fost de 28,4 milioane de euro. Avem de-a face aşadar cu un sold comercial de 34,7 milioane de euro. În ceea ce priveşte avansul exporturilor faţă de importuri, Alba se regăseşte între cele mai performante judeţe, alături de Olt şi Călăraşi.

Cât valoarează Alba pe harta economică a României?

Econtext a realizat o analiză în care a prezentat valoarea economică a fiecărui judeţ din ţara noastră, după cum este estimată de Comisia Naţională de Prognoză (CNP) pentru acest an. În clasamentul realizat în ceea ce priveşte economia judeţelor în 2011, Alba ocupă un loc 21, cu 9,64 de miliarde lei. Pe primul loc în acest clasament se află, aşa cum era de aşteptat, Bucureşti, iar pe ultimul loc judeţul Giurgiu, cu 3,75 miliarde lei. Capitala este urmată, oarecum previzibil, de Timiş, Cluj, Argeş, Constanţa şi Prahova, valoarea economică a acestor cinci judeţe depăşind cu puţin PIB-ul Bucureştiului. La polul opus, se află Tulcea (cu o valoare a economiei estimată la 4,16 miliarde lei), Covasna (3,99 miliarde lei) şi Giurgiu (3,75 miliarde lei). Ultimele două judeţe sunt şi singurele a căror economie ar valora sub 1 miliard de euro, la cursul actual de 4,1 lei pentru 1 euro. Cu alte cuvinte, acestea sunt oraşele care produc cel mai puţin, care obţin cei mai puţini bani pe marfa pe care o produc. Un total al ecomoniei ţării la ora actuală este de 544,42 lei.

Sursa: Econtext.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Samuel

    luni, 07.12.2015 at 14:03

    Agree absolutely. None of the multicultural lefties can ever understand what makes freedom essential.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax