Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba coase ie: un nou atelier de cusut ie pentru începători, la Academia Doamnelor din Alba Iulia

Publicat

Cu ocazia  Zilei Naționale a Portului Tradițional, în cadrul Atelierului „Alba coase ie” organizat de Primăria Alba Iulia, se fac înscrieri pentru o nouă grupă de începători. Prima întâlnire va avea loc joi,  începând cu ora 16.30, la sediul centrului Academia Doamnelor, Alba Iulia.

Atelierul se va desfășura în 4 module care vor cuprinde prezentarea portului popular din județul Alba, precum și informații practice despre cum alegem materialele pentru confecționarea cămășii tradiționale și motivele care vor fi cusute pe aceasta.

De asemenea, vor fi prezentate elementele de bază pentru croit.

Participanții sunt rugați să aducă un carnet pentru notițe, creioane colorate, foi cu pătrățele și un metru de croitorie.

De asemenea, dacă viitorii învățăcei dețin ii vechi, sunt invitați să le aducă pentru a putea fi studiate și a servi ca sursă de inspirație. 

În cadrul atelierului, participanții vor avea ocazia să învețe cum să vă facă propria ie, cu respectarea cât mai fidelă a tehnicilor tradiționale, de la croit și brodat, până la coaserea unei cămăși tradiționale pe care să o poarte cu mândrie în zilele speciale.

Participarea la atelier este gratuită. Persoanele care doresc să învețe de la zero tainele acestui meșteșug sunt așteptate să se înscrie trimițând un email la adresa academiadoamneloralba@gmail.com sau la sediul Centrului ”Academia Doamnelor” al Primăriei Alba Iulia, strada Gladiolelor, nr. 3A.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 11.05.2022 at 11:01

    PACAT de DIN aceasta ACADEMIE, nu mai face parte si Academician ( In Chimie ) CO DOI ( formula chimica a bioxidului-dioxidului de carbon ) Elena Ceausescu ! Ce II ar mai fi cusut EA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax