Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Comune din Alba afectate de inundaţii, sprijinite de guvern

Publicat

Un grup de 21 de comune din judeţul Alba sunt incluse pe lista localităţilor cu infrastructură rutieră afectată de inundaţiile din perioada iunie – august 2010, care primesc ajutor guvernamental pentru reabilitare. În total, au fost afectaţi 73,54 kilometri de drumuri comunale (din cei 392,74 kilometri existenţi în aceste localităţi), 35 de poduri aferente, din 350 şi 76 de podeţe, dintr-un total de 332.

Prin Hotărârea nr. 378/2011, publicată în Monitorul Oficial nr. 296 din 28 aprilie 2011, Guvernul României a aprobat lista definitivă a localităţilor cu infrastructură rutieră comunală afectată de inundaţiile de anul trecut.

„Prin măsurile luate, Guvernul României contribuie la refacerea acestei infrastructuri. Conform OUG nr. 27/2011, prin Măsura 322 <Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătăţirea serviciilor de bază pentru economia şi populaţia rurală şi punerea în valoare a moştenirii rurale> din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2007-2013, se pot finanţa lucrările de construcţii pentru refacerea infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate de inundaţiile din perioada iunie – august 2010, pentru repunerea în funcţiune a tronsoanelor de drumuri comunale, inclusiv a podurilor şi podeţelor care le deservesc, în scopul reluării integrale a circulaţiei rutiere şi, după caz, lucrările de modernizare pentru asigurarea profilului transversal şi structurii sistemului rutier, corespunzătoare categoriei funcţionale şi clasei tehnice din care fac parte”, a declarat prefectul judeţului Alba, Ştefan Bardan.

Localităţile din judeţul Alba cuprinse în listă sunt: Bistra, Ceru Băcăinţi, Ciugud, Doştat, Fărău, Gârbova, Hopârta, Ighiu, Livezile, Lopadea Nouă, Lunca Mureşului, Meteş, Mihalţ, Mirăslău, Mogoş, Noşlac, Ocoliş, Râmeţ, Stremţ, Unirea, Valea Lungă.

Comunele care au beneficiat de fonduri din Fondul Solidaritatea al Uniunii Europene, în vederea refacerii infrastructurii rutiere comunale în localităţile afectate nu vor putea solicita finanţare şi din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax