Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ALBA: Consiliere în stradă, de Ziua mondială a drepturilor consumatorilor

Publicat

 

Comisariatul judeţean pentru Protecţia Consumatorului Alba

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a marcat Ziua mondială a drepturilor consumatorilor printr-o serie de evenimente organizate cu scopul de a readuce în atenţia publică importanţa cunoaşterii drepturilor de consumator.

Reprezentanţii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba s-au aflat, marţi, între orele 12.00 şi 14.00, în faţa sediului de pe str. Octavian Goga şi la intersecţia B-dului Transilvania cu B-dul Revoluţiei din Alba Iulia, unde au împărţit trecătorilor pliante informative şi au oferit consiliere în probleme din domeniul protecţiei consumatorilor.

În 15 martie 1962, John Fitzgerald Kennedy, preşedinte al Statelor Unite ale Americii, rostea în Congres un mesaj legat de drepturile consumatorilor, susţinând existenţa a patru drepturi fundamentale ale acestora: dreptul la securitate, la informare, dreptul de a fi ascultat şi de a alege liber produse şi servicii. Acest moment este punctul de referinţă al istoriei formelor organizate de protecţie a consumatorilor.

În fiecare an, Organizaţia Internaţională a Uniunilor de Consumatori – Consumers International propune o temă pentru ziua consumatorului. Tema aleasă reflectă subiectul de maxim interes al perioadei, pentru consumatorii din întreaga lume. Anul acesta, conform calendarului realizat de Consumers International, tema zilei este „Servicii financiare corecte pentru consumatori„. Se lansează un apel către consumatori şi către organizaţiile de protecţie a drepturilor consumatorilor, de a milita pentru accesul la servicii financiare sigure, echitabile şi competitive.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax