Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA: Creștere semnificativă a cazurilor de COVID-19 confirmate în județ, în ultimele 24 de ore. SITUAȚIA pe localități

Publicat

Au fost confirmate 24 de cazuri noi de COVID-19 în județul Alba, în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmise miercuri, 2 septembrie, de către Direcția de Sănătate Publică.

A fost înregistrat și un nou deces al unei persoane confirmate ca fiind infectată cu coronavirus. Este vorba despre un bărbat din Mihalț. 

Citește și Un nou deces cauzat de coronavirus, în județul Alba: Bărbat de 62 de ani cu hiperternsiune arterială

În total, în județ, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 1.165 de îmbolnăviri. Potrivit DSP Alba, un caz confirmat zilele trecute a fost realocat altui județ, având în vedere locul de infectare.

De asemenea, 897 persoane au fost declarate vindecate și au fost înregistrate 45 de decese. Marti, în Alba au fost prelucrate 771 probe (524 la DSP si 247 la SJU). Numărul total de teste efectuate până în prezent în județ a ajuns la 60.129.

Potrivit reprezentanților DSP Alba, peste jumătate din cazurile nou apărute reprezintă contacți de familie ai unor cazuri vechi, care au dezvoltat simptomatologie, unii mai ușoară, alții mai accentuată și au solicitat conform recomandărilor naționale testare la domiciliu. „Este important de reținut că, la această oră, în județ nu avem focare industriale, de colectivitate, doar focare familiale. La această oră în judetul Alba niciun pacient diagnosticat cu COVID 19 nu se află internat pe secția ATI”, au mai transmis reprezentanții Direcției de Sănătate.

„Doresc să reamintesc faptul că scopul nostru este să identificăm din timp cazurile și să le izolăm, tocmai de aceea testarea se realizează în continuare la un nivel ridicat. În acest context, menționez că în județul Alba nici o persoană care a solicitat testare conform legislației nu a fost refuzată. Un numpr mic de cazuri și de teste nu înseamnă că virusul nu este prezent între noi”, a declarat Alexandru Sinea, director executiv al DSP Alba.

Localitățile din care provin cazurile noi (2 septembrie):

Alba Iulia – 9

Blaj – 1

Blandiana – 1

Câmpeni – 1

Ighiu (Șard) – 1

Mirăslău (Cicău) – 2

Ocna Mureș – 1

Săsciori – 2

Sebeș – 4 (din care 1 în Petrești)

Sohodol (Gura Sohodolului) – 1

Zlatna (Pătrângeni) – 1

Până marți, erau confirmate 1.142 cazuri (13 noi), 894 persoane declarate vindecate, 44 decese, 59.358 testări (468 în ultimele 24 de ore).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax