Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: DN Agrar, implicată în cel mai mare proiect de producție a biometanului, din țară. Va furniza gunoi de grajd de la vaci

Publicat

DN Agrar, cea mai mare fermă integrată din România, lider în producția de lapte de vacă, și BSOG Energy, o companie de energie specializată în dezvoltarea proiectelor de producere a biometanului în România, deținută de Black Sea Oil & Gas, au semnat un acord de cooperare pentru cel mai mare proiect de producție a biometanului din România, cu o capacitate totală de până la 15 MW.

DN Agrar a transmis că va furniza materia primă pentru producția de biometan printr-un contract pe termen lung pentru a asigura sustenabilitatea proiectului, iar BSOG Energy va dezvolta infrastructura necesară.

Investiția totală pentru realizarea proiectului este estimată la peste 30 de milioane de euro, mai precizează reprezentanții companiei.

Execuția proiectului este estimată să dureze peste 2 ani de la semnarea acordului final.

Veniturile anuale estimate pentru DN Agrar vor fi între 3 și 3,5 milioane de euro, în baza unui contract pentru o perioada de 15 ani.

Peter de Boer, Membru CA și Manager IR al DN Agrar: „DN DN Agrar a inițiat proiectul la începutul anului 2024 pentru a atinge obiectivele de sustenabilitate și pentru a crea o nouă sursă de venituri, fiind cel mai mare producător de lapte din România.

Acest parteneriat strategic a fost semnat în considerarea experienței BSOG în realizarea de proiecte în România.

Scopul nostru este de a transforma DN Agrar într-un lider în agricultura sustenabilă, reducând semnificativ emisiile de carbon din activitățile curente prin valorificarea gunoiul de grajd provenit direct de la fermele noastre pentru producția de biometan.

Estimăm că putem realiza o reducere de 90% a emisiilor de carbon, în timp ce deschidem oportunități economice și creăm noi locuri de muncă.

Proiectele noastre precum producția de biometan, fabrica de compost și energie solară ne vor conduce către emisii aproape de zero și vor asigura dezvoltarea activității noastre de bază.”

Foto: Facebook

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate