Connect with us
Publicitate

BLAJ

Alba: Dosar de înșelăciune prin metoda ”Accidentul” închis de procurori. Mii de euro, solicitați pentru o înscenare la telefon

Publicat

Modalitatea prin care o femeie vârstnică din Blaj era să cadă victima unor escroci este descrisă într-o motivare a instanței din oraș.

Este vorba despre clasica metodă ”Accidentul”, prin care mii de persoane din România au dat diferite sume de bani unor escroci. 

Femeia din Blaj a fost sunată de o persoană care i-a spus că este medic la spitalul din Blaj și că fiul ei și nora sa au suferit un accident rutier și este nevoie de 7000 de euro pentru a fi operați.

Vârstnica s-a speriat foarte tare și a fost găsită în stare de șoc de o persoană apropiată.

”Deși a fost deschis un dosar penal, anchetatorii nu au reușit să identifice cine a dat telefonul, iar dosarul a fost închis.

Mai exact, în data de 31 mai 2023, procurorii din Blaj au cerut închiderea dosarului, iar judecătorii instanței din oraș au admis cererea.

De asemenea motivarea instanței a devenit publică fiind disponibilă pe site-urile Ministerului Justiției.

Potrivit motivării instanței, la data de 22.12.2021, în jurul orei 18:00, o persoană rămasă neidentificată a contactat-o telefonic pe persoana vătămată  pe telefonul fix al acesteia, context în care s-a prezentat ca fiind doctor în cadrul Spitalului din Blaj și a încercat să o inducă în eroare e aceasta, relatându-i în mod mincinos faptul că fiul său si nora sa, au suferit un accident rutier și a încercat să o determine să îi remită suma de 6.000-7.000 euro, necesară pentru intervenția chirurgicală a fiului său.

Persoana vătămată i-a precizat acelei persoane că nu deține suma de bani pretinsă.

În cauză a fost audiată martora, din depoziția căreia reiese că după discuția telefonică purtată de către persoana vătămată si persoana rămasă neidentificată, martora împreună cu soțul său s-au deplasat la locuința numitei #care se afla în stare de șoc și i-a relatat martorei că a fost contactată de către o persoană de sex masculin, a cărei voce nu o poate recunoaște”, se arată în motivarea instanței.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate