Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA FEST 2016: Trei zile de concerte la Alba Iulia. Peste 170.000 de euro pentru artiști internaționali, muzică populară și program pentru copii


Publicat

alba festSfârșitul lunii mai aduce momentul cel mai important și așteptat în Alba Iulia. Alba Fest se poate înscrie în categoria evenimentelor muzicale de renume din România. Albaiulienii și turiștii vor avea parte de trei zile pline de muzică și distracție. Peste 170.000 de euro se vor investi în evenimentul care aduce în Cealaltă Capitală artiști precum Inna, Willy William, James Arhur, dar și cei mai ascultați muzicieni din România, printre care Carla’s Dreams şi Antonia. 

Desfășurat în cea mai mare cetate a României, Alba Fest devine de neocolit de mii de tineri care aleg să-și întâlnească idolii în regim de gratuitate și să se distreze la preţuri nepiperate, poate singurul festival în care “acces gratuit” înseamnă acces garantat la un show absolut, cu artişti a căror faimă e depăşită doar de numărul de hit-uri.

Pentru desfășurarea de forțe anul acesta se vor cheltui 171.000 de euro din care 60.000 de euro vin din partea unor sponsori, iar restul de la bugetul local. Sumele pentru un astfel de eveniment sunt direct proporționale cu numele care vor urca pe scenă. Cei mai în vogă artiști ai momentului vor fi putea fi văzuți și ascultați în Piața Cetății, locul în care se vor desfășura concertele.

Prima zi este una dedicată hit-urilor românești. Trupa Maxim, Adda, Carla’s Dreams, Nicoleta Nucă, Fely Donose și Antonia sunt artiștii care vor încânta albaiulienii și turiștii, la cel mai aşteptat eveniment al acestui an.

În a doua zi de festival la Alba Iulia vin trei artiști de talie mondială. Îi vom asculta LIVE pe Inna, Willy William şi James Arhur.

Duminică, ultima zi de Alba Fest este dedicată iubitorilor de muzică populară și copiilor.  De ziua lor albaiulienii sunt poftiți să-i asculte și să-i aplaude pe unii dintre cei mai apreciați interpreți de folclor: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Dinu Iancu Sălajanu, Laura Lavric, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu, Grupul Icoane, Cornelia și Lupu Rednic, Ansamblul “Mureșul” (Tirgu Mures), Ansamblul Jidvei Romania. Un spectacol veritabil și inconfundabil oferit din suflet, într-un repertoriu tezaur pentru Capitala de Suflet, de către marii cavaleri și doamne ai muzicii populare. Ora de începere a spectacolului este 18.00 în  Piața Cetății.

Cei care își fac probleme privind numărul mare de oameni și a faptului că nu vor putea să se plimbe liniștiți printre tonetele cu mâncare, suveniruri sau băuturi, trebuie să știe că acestea vor fi amplasate pe Latura de Vest a Cetății, tocmai pentru a permite accesul mai ușor a celor care vor să se bucure și de plimbare prin cetatea.

Comercianții interesați să își comercializeze produsele vor avea de plătit 100 de lei pe metru pătrat asta după ce în urmă cu doi ani se plătea 10 lei pe metru pătrat.

Administrația locală dorește, prin mărirea acestei taxe, să facă o selecție a celor care își vor comercializa produsele la diferite evenimente în Alba Iulia. Cu toate că numărul comercianților va scădea, sumele care intră în buget local de pe urma acestor taxe este mult mai mare. De exemplu, în anul 2014 când taxa era 10 lei, primăria a încasat la Alba Fest 10.470 lei, iar în 2015, cu toate că numărul comercianților a scăzut, s-au încasat 45.492 de lei.

PRIMA ZI, hiturile de la radio, la Alba Iulia:

Chiar dacă nu le vom putea vedea fețele celor de la Carla’s Dreams, măcar le vom putea asculta hit-urile, „Eroina” „Te Rog” „Aripile”, LIVE.

Fanii Antoniei o vor putea vedea și asculta pe frumoasa artistă tot în prima zi de Alba Fest.

Tot în prima zi vor urca pe scenă băieții de la trupa Maxim, finaliști ai concursului X Factor.

Tot de pe scena X Factor ajunge la Alba Iulia și Nicoleta Nucă.

„Va urma” și Feli Donose, tânăra din Sebeş care a reușit să cucerească inimile românilor după participarea la Vocea României.

ADDA revine la „Alba Fest” după ce în urmă cu doi ani  a fost alături de trupa lui Marius Moga.

A DOUA ZI DE ALBA FEST:

Pe 28 mai, veţi avea ocazia să ascultaţi live cele mai ascultate piese ale artiştilor Willy William, James Arthur sau Inna.

Willy William este un DJ francez-jamaican, producător muzical, cântăreț, compozitor și artist faimos pentru remixurile lui și colaborările cu dansatori și muzicieni.

A intrat pe piață în 2003 împreună cu DJ Flex prin hit-ul B Boyz Shake da Body și în 2004 ca producător al Tragedie folosind pseudonimul „Lord William”.

Mai târziu aderă la colectivul francez de muzică Collectif Métissé, de asemenea continuând să-și producă propriile materiale.

James Arthur (28 de ani), este un artist şi compozitor britanic, care a urcat în topuri după ce a lansat piesa „Impossible”.

Iar artista româncă Inna nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscută atât publicului român, cât şi celui internaţional.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. Cucu

  miercuri, 18.05.2016 at 17:17

  Si duminică ?

 2. moga

  joi, 19.05.2016 at 08:34

  @cucu Duminică, ultima zi de Alba Fest este dedicată iubitorilor de muzică populară și copiilor. Vor avea loc programe speciale pentru cei cărora le este dor să poate costumul național și momente dedicate celor mai mici dintre albaiulieni.

 3. ABC

  joi, 19.05.2016 at 12:38

  Unde-s vremurile in care de Zilele Orasului mai cantau si artisti?
  Locali si din tara?

  Ca anul asta doar Willy William si James Arthur se pot numi artisti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Includerea zonei Roșia Montană în UNESCO. Planul urbanistic a fost aprobat de minister

Publicat

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației (MLPDA) a aprobat realizarea Planului Urbanistic General la Roșia Montană pentru înscrierea în patrimoniul UNESCO.

”Ministerul Culturii a solicitat sprijin din cadrul Programului pentru finanțarea elaborării Planului urbanistic general pentru comuna Roșia Montană, din județul Alba, pentru a susține procesul de înscriere a Peisajului Cultural Minier din respectivul UAT în lista Patrimoniului Mondial UNESCO. Procedura de înscriere a fost deja inițiată, iar deținerea unei documentații PUG actualizate este o condiție esențială pentru acceptarea demersului. Comuna Roșia Montană se află în lista UAT-urilor pentru care se solicită finanțare și din adresa trimisă către MLPDA de CJ Alba”, a declarat ministrul Ion Ștefan.

MLPDA a aprobat Programul anual privind defalcarea pe consilii judeţene şi consilii locale, a sumelor alocate pe anul 2020, în baza Legii nr. 5/2020 de aprobare a bugetului de stat pe anul 2020, pentru elaborarea şi/sau actualizarea Planurilor Urbanistice Generale (PUG) şi a Regulamentelor Locale de Urbanism (RLU). Prevederile bugetare pe anul 2020, pentru finanţarea elaborării şi/sau actualizării PUG-urilor şi a RLU sunt de 20.000.000 lei, dintre care sume reținute în valoare de 2.000.000 lei, transmite ministerul, într-un comunicat.

Ministerul a primit cereri pentru finanțare de la 39 consilii județene, pentru 957 de unități administrativ-teritoriale care au achiziționat servicii de elaborare a documentațiilor PUG, în diferite stadii (lucrări noi și lucrări în continuare), sumele solicitate totalizând 65.109.938,29 lei.

Pentru că suma solicitată de consilii județene depășește suma alocată pentru acest an, MLPDA consideră necesară prioritizarea în program a UAT-urilor care au documentații PUG în curs de elaborare, pentru care au încheiate contracte de prestări servicii pentru elaborarea sau actualizarea documentațiilor PUG sau sunt în proces de realizare a procedurilor de achiziție pentru acestea.

În vederea stabilirii modului în care va fi alocată suma prevăzută pentru anul 2020, a fost verificată încadrarea localităților propuse la finanțare de către consiliile județene, conform criteriilor stabilite în Normele metodologice privind finanţarea elaborării şi/sau actualizării planurilor urbanistice generale ale localităţilor şi a regulamentelor locale de urbanism, prevăzute în anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 525/1996 pentru aprobarea Regulamentului general de urbanism, modificate prin Hotărârea nr. 273 din 31 martie 2010 și în cadrul cărora se precizează că fondurile asigurate de la bugetul de stat pentru elaborarea planurilor de urbanism generale şi a regulamentelor locale de urbanism aferente se vor aloca pe baza următoarelor criterii:

a) localităţi în care sunt începute lucrările de elaborare a planurilor de urbanism generale şi a regulamentelor locale de urbanism aferente, în vederea finalizării acestora;

b) localităţi care au fost afectate de calamităţi naturale: alunecări de teren, inundaţii, cutremure sau unde există iminenţa de riscuri tehnologice;

c) localităţi nou-înfiinţate sau rezultate în urma desprinderii ori comasării unor unităţi administrativ-teritoriale, care nu au întocmite, conform prevederilor legale în vigoare, planuri de urbanism generale şi regulamente locale de urbanism aferente, cu modificarea corespunzătoare a prevederilor Legii nr. 2/1968 privind organizarea administrativă a teritoriului României, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

d) localităţi care au planuri de urbanism generale cu termenele de valabilitate depăşite şi a căror dinamică de dezvoltare locală creează probleme ce nu îşi găsesc rezolvarea;

e) localităţi turistice şi/sau cu potenţial turistic;

f) localităţi care suferă modificări aduse de prevederi din strategiile şi programele guvernamentale;

g) localităţi care suferă modificări aduse de prevederi din planurile de amenajare a teritoriului;

h) localităţi care suferă modificări majore de intravilan ca urmare a cererilor de autorizare.

Includerea localității Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO a fost amânată, în iulie 2018, după dezbaterile de la cea de-a 42-a sesiuni a Comitetului pentru Patrimoniul Mondial UNESCO, la Manama, în Bahrain.

Dosarul „Peisajul Cultural Minier Roşia Montană” a fost trimis de Ministerul Culturii din România la UNESCO, pentru înscrierea în Patrimoniul Mondial, pe 4 ianuarie 2017 și primise recomandare pentru includere din partea International Council on Monuments and Sites (ICOMOS).

Ministrul Culturii, din acel moment, George Ivașcu, a solicitat amânarea deciziei privind includerea Roșiei Montane în Patrimoniul UNESCO motivând că trebuie protejate drepturile statului român în litigiul cu compania Gabriel Resources și că pierderile se pot ridica la 4,4 miliarde de dolari. Într-o adresă transmisă MAE, pe 30 mai, George Ivașcu, mai menţiona că înscrierea localității Roșia Montană în lista Patrimoniului Mondial UNESCO „trebuie să se realizeze în condițiile în care acest sit să nu fie grevat de vreun litigiu”.

surse: mlpda.ro, hotnews.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Proiect de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, depus de PNL. Detalii de la Florin Roman

Publicat

Camera Deputatilor, Parlament

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că a depus, în numele colegilor, un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari. Propunerea a preluat toate observațiile CCR.

”În calitate de lider de grup, am depus în numele deputaților PNL un proiect de lege de abrogare a pensiilor speciale pentru parlamentari.

Propunerea PNL a preluat toate observatiile CCR și vizează abrogarea capitolului XI – indemnizație pentru limita de vârstă, art 49 și 50, cele care vizează pensiile speciale ale senatorilor și deputaților.

Am anunțat depunerea acestui proiect de lege imediat după ce CCR a declarat neconstituțională legea PNL privind anularea tuturor pensiilor speciale.

Pentru a parcurge toate etapele parlamentare, PNL a introdus și un amendament la OUG 29/2020, privind impozitarea cu peste 90% a pensiilor speciale.

Solicităm tuturor partidelor politice, inclusiv PSD, partidul care a inventat pensiile speciale în România, să țină cont de vocea romanilor și să voteze proiectul PNL, de eliminare a pensiilor speciale pentru parlamentari, unul la care CCR nu mai poate invoca nici o obiecție de neconstituționalitate!”, a transmis Florin Roman.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania și la munte până în 7 iunie. Când mai cresc temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

flori de munte

Administrația Națională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară. În Transilvania, se mai încălzește după 5 iunie. Însă probabilitatea de ploi și furtuni rămâne ridicată în următoarea perioadă.

În Transilvania, în intervalul 25 – 31 mai, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal.

Media maximelor va fi de 16-17 grade, iar a minimelor se va situa în jurul valorii de 6 grade.

În a doua săptămână de prognoză vremea va intra într-un proces de încălzire treptată ce va determina înregistrarea, în medie, a unor maxime de 25-26 de grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie pornind de la valori medii în jurul a 17 grade în ziua de 01 iunie.

Minimele vor crește de la 6-7 grade, în data de 01 iunie, spre valori medii în jurul a 12 grade la sfârșitul intervalului (07 iunie).

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

La munte, în prima săptămână a intervalului, valorile termice nu vor varia semnificativ de la o zi la alta, acestea caracterizând o vreme mai rece decât în mod normal. Astfel, maxima va fi de 7- 8 grade în medie, iar temperatura minimă de 1-2 grade.

Ulterior, vremea va intra într-un proces de încălzire astfel că până la finalul celei de-a doua săptămâni de prognoză, maximele vor ajunge la valori medii în jurul a 16 grade în zilele de 05, 06 și 07 iunie, iar minimele spre medii în jurul a 8 grade.

Probabilitatea pentru manifestări de instabilitate atmosferică va fi ridicată pe tot parcursul intervalului.

sursă: meteoromania.ro

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

DEFINITIVAT 2020: Reguli oficiale de examen publicate de MEC. Cereri pentru echivalarea inspecțiilor la clasă, până în 5 iunie

Publicat

profesor

Ministerul Educației a anunțat luni modificările în metodologia de organizare a examenului de Definitivat 2020, în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea COVID-19.

Modificări și completări ale Metodologiei-cadru de organizare și desfășurare a examenului de definitivat:

Vezi și DEFINITIVAT 2020: Modele de subiecte și bareme de corectare pentru proba scrisă. Detalii despre examenul din acest an

– perioada concediului de maternitate, precum și perioada suspendării cursurilor ca urmare a declarării stării de urgență/alertă se consideră vechime la catedră pentru cadrele didactice înscrise la examenul național de definitivare în învățământ.

Structura examenului este următoarea:

Etapa I – eliminatorie

a) susținerea a cel puțin unei inspecții de specialitate/recunoașterea notei obținute la ultima inspecție la clasă, inspecție susținută în calitate de cadru didactic calificat;

b) evaluarea portofoliului profesional.

Etapa a II-a (finală): o probă scrisă

În anul școlar 2019-2020, candidații care nu au susținut prima inspecție de specialitate în cadrul examenului pot solicita inspectoratului școlar recunoașterea notei obținute la ultima inspecție la clasă, inspecție susținută în calitate de cadru didactic calificat. Solicitarea se transmite în scris inspectoratului școlar, până la data de 5 iunie 2020. Candidații vor preciza unitatea de învățământ în care a fost susținută inspecția, precum și nota obținută/calificativul obținut. Recunoașterea/echivalarea inspecției, la solicitarea candidaților, se realizează până la data de 12 iunie 2020.

Măsuri de prevenție/protecție în sălile de examen:

– repartizarea în săli a candidaților care susțin examenul în sesiunea 2020 se face cu respectarea măsurilor de distanțare fizică;

– într-o sală de examen, pot susține proba scrisă un număr de 10 candidați.

În sesiunea 2020 a examenului, nota obținută la examen se calculează după formula: ND=(2NI+NP+7NS)/10, unde:

* ND – nota de la definitivat

* NI – nota de la inspecție (respectiv cea mai mare dintre notele la cele două inspecții de specialitate obținute de candidatul care a susținut ambele inspecții)

* NP – nota pentru portofoliu

NS – nota la proba scrisă (toate notele fiind obținute de candidat în sesiunea de examen curentă).

Nota minimă de promovare a examenului este 8 (opt).

sursă: edu.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate