Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA FEST 2016: Trei zile de concerte la Alba Iulia. Peste 170.000 de euro pentru artiști internaționali, muzică populară și program pentru copii

Publicat

alba fest Sfârșitul lunii mai aduce momentul cel mai important și așteptat în Alba Iulia. Alba Fest se poate înscrie în categoria evenimentelor muzicale de renume din România. Albaiulienii și turiștii vor avea parte de trei zile pline de muzică și distracție. Peste 170.000 de euro se vor investi în evenimentul care aduce în Cealaltă Capitală artiști precum Inna, Willy William, James Arhur, dar și cei mai ascultați muzicieni din România, printre care Carla’s Dreams şi Antonia. 

Desfășurat în cea mai mare cetate a României, Alba Fest devine de neocolit de mii de tineri care aleg să-și întâlnească idolii în regim de gratuitate și să se distreze la preţuri nepiperate, poate singurul festival în care “acces gratuit” înseamnă acces garantat la un show absolut, cu artişti a căror faimă e depăşită doar de numărul de hit-uri.

Pentru desfășurarea de forțe anul acesta se vor cheltui 171.000 de euro din care 60.000 de euro vin din partea unor sponsori, iar restul de la bugetul local. Sumele pentru un astfel de eveniment sunt direct proporționale cu numele care vor urca pe scenă. Cei mai în vogă artiști ai momentului vor fi putea fi văzuți și ascultați în Piața Cetății, locul în care se vor desfășura concertele.

Prima zi este una dedicată hit-urilor românești. Trupa Maxim, Adda, Carla’s Dreams, Nicoleta Nucă, Fely Donose și Antonia sunt artiștii care vor încânta albaiulienii și turiștii, la cel mai aşteptat eveniment al acestui an.

În a doua zi de festival la Alba Iulia vin trei artiști de talie mondială. Îi vom asculta LIVE pe Inna, Willy William şi James Arhur.

Duminică, ultima zi de Alba Fest este dedicată iubitorilor de muzică populară și copiilor.  De ziua lor albaiulienii sunt poftiți să-i asculte și să-i aplaude pe unii dintre cei mai apreciați interpreți de folclor: Nicolae Furdui Iancu, Veta Biriș, Dinu Iancu Sălajanu, Laura Lavric, Ioan Bocșa, Sergiu Cipariu, Grupul Icoane, Cornelia și Lupu Rednic, Ansamblul “Mureșul” (Tirgu Mures), Ansamblul Jidvei Romania. Un spectacol veritabil și inconfundabil oferit din suflet, într-un repertoriu tezaur pentru Capitala de Suflet, de către marii cavaleri și doamne ai muzicii populare. Ora de începere a spectacolului este 18.00 în  Piața Cetății.

Cei care își fac probleme privind numărul mare de oameni și a faptului că nu vor putea să se plimbe liniștiți printre tonetele cu mâncare, suveniruri sau băuturi, trebuie să știe că acestea vor fi amplasate pe Latura de Vest a Cetății, tocmai pentru a permite accesul mai ușor a celor care vor să se bucure și de plimbare prin cetatea.

Comercianții interesați să își comercializeze produsele vor avea de plătit 100 de lei pe metru pătrat asta după ce în urmă cu doi ani se plătea 10 lei pe metru pătrat.

Administrația locală dorește, prin mărirea acestei taxe, să facă o selecție a celor care își vor comercializa produsele la diferite evenimente în Alba Iulia. Cu toate că numărul comercianților va scădea, sumele care intră în buget local de pe urma acestor taxe este mult mai mare. De exemplu, în anul 2014 când taxa era 10 lei, primăria a încasat la Alba Fest 10.470 lei, iar în 2015, cu toate că numărul comercianților a scăzut, s-au încasat 45.492 de lei.

PRIMA ZI, hiturile de la radio, la Alba Iulia:

Chiar dacă nu le vom putea vedea fețele celor de la Carla’s Dreams, măcar le vom putea asculta hit-urile, „Eroina” „Te Rog” „Aripile”, LIVE.

YouTube video

Fanii Antoniei o vor putea vedea și asculta pe frumoasa artistă tot în prima zi de Alba Fest.

YouTube video

Tot în prima zi vor urca pe scenă băieții de la trupa Maxim, finaliști ai concursului X Factor.

YouTube video

Tot de pe scena X Factor ajunge la Alba Iulia și Nicoleta Nucă.

YouTube video

„Va urma” și Feli Donose, tânăra din Sebeş care a reușit să cucerească inimile românilor după participarea la Vocea României.

YouTube video

ADDA revine la „Alba Fest” după ce în urmă cu doi ani  a fost alături de trupa lui Marius Moga.

YouTube video

A DOUA ZI DE ALBA FEST:

Pe 28 mai, veţi avea ocazia să ascultaţi live cele mai ascultate piese ale artiştilor Willy William, James Arthur sau Inna.

Willy William este un DJ francez-jamaican, producător muzical, cântăreț, compozitor și artist faimos pentru remixurile lui și colaborările cu dansatori și muzicieni.

A intrat pe piață în 2003 împreună cu DJ Flex prin hit-ul B Boyz Shake da Body și în 2004 ca producător al Tragedie folosind pseudonimul „Lord William”.

Mai târziu aderă la colectivul francez de muzică Collectif Métissé, de asemenea continuând să-și producă propriile materiale.

YouTube video

James Arthur (28 de ani), este un artist şi compozitor britanic, care a urcat în topuri după ce a lansat piesa „Impossible”.

YouTube video

Iar artista româncă Inna nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind cunoscută atât publicului român, cât şi celui internaţional.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Cucu

    miercuri, 18.05.2016 at 17:17

    Si duminică ?

  2. moga

    joi, 19.05.2016 at 08:34

    @cucu Duminică, ultima zi de Alba Fest este dedicată iubitorilor de muzică populară și copiilor. Vor avea loc programe speciale pentru cei cărora le este dor să poate costumul național și momente dedicate celor mai mici dintre albaiulieni.

  3. ABC

    joi, 19.05.2016 at 12:38

    Unde-s vremurile in care de Zilele Orasului mai cantau si artisti?
    Locali si din tara?

    Ca anul asta doar Willy William si James Arthur se pot numi artisti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax