Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

ALBA: Firme sancţionate cu mii de lei pentru munca la negru

Publicat

Controlul în domeniul relaţiilor în muncă a demarat în anul 2011, prin înregistrarea unor rezultate bune în ceea ce priveşte depistarea şi combaterea muncii la negru, obiectiv primordial în activitatea de control relaţii de muncă, fără însă a înregistra rezultate spectaculoase comparativ cu ultimele trei luni din anul 2010. Mai multe firme din Sebeş au plătit scump pentru personalul angajat la negru.

 

În primul trimestru al acestui an, Inspectoratul Teritorial de Muncă Alba a controlat 515 unităţi şi peste 20.000 de angajaţi, iar 61 de persoane au fost descoperite fără forme legale de angajare.

Amenzile aplicate s-au ridicat la suma totală de 272.700 lei, mai mult de jumatate din sumă fiind pentru munca la negru.

Potrivit unui raport ITM, diminuarea fenomenului muncii nedeclarate se datorează eforturilor susţinute ale inspectorilor de muncă în acţiunile de control, precum şi faptul că angajatorii verificaţi au înţeles să respecte prevederile legale în vigoare.

Firme sancţionate aspru

Singura sancţiune mare, în cuantum de 18.000 lei a fost aplicată în urma controlului efectuat la SC „Giardini di Marzo” SRL Sebeş, având ca obiect de activitate confecţii din piele, unde au fost depistate şase persoane fără forme legale de angajare.

Alte societăţi sancţionate pentru munca la negru, cu amenzi cuprinse între 9.000 lei şi 12.000 lei, au fost: o firmă de decoraţiuni interioare, un restaurant, o firmă de transporturi. Societăţile descoperite cu unul sau doi angajaţi cu forme nelegale au fost amendate cu sume de 3.000 de lei de persoană.

 

Imigranţi ilegali descoperiţi muncind în Alba

Trei cetăţeni sârbi au fost depistaţi în câmpul muncii la societatea „Royal & Kruna”, fără autorizaţii de muncă valabile. În urma controlului efectuat, autorităţile au dispus măsuri obligatorii pentru intrarea în legalitate, iar sancţiunea prevăzută de lege pentru primirea în activitate a cetăţenilor străini fără a avea autorizaţie de muncă a fost aplicată de către reprezentanţii Oficiului Român pentru Imigrări Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax