Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Directorul unei școli din Alba s-a autosuspendat din funcția politică

Publicat

Elena Ignat a cerut suspendarea din funcţia politică de preşedintă a Organizaţiei de Femei a PNL Alba, până la reglementarea situaţiei privind legea care prevede ca directorii de şcoli să nu deţină funcţii de conducere în partide politice. Aceasta ar putea reveni pe funcţie, printr-o decizie a instanţei.

Conform preşedintelui PNL Alba, Teodor Atanasiu, legea a fost greşit interpretată de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Alba, deoarece, dacă verificau şi în statutul Partidului Naţional Liberal, ar fi văzut că funcţiile de conducere sunt cele de preşedinte şi vicepreşedinţi ai organzaţiei naţionale, organizaţiilor judeţene şi locale, aici nefiind cuprinse organizaţiile de femei şi tineret.

Elena Ignat este director la Şcoala „Avram Iancu” din Alba Iulia, consilier judeţean, membru PNL Alba şi a deţinut până de curând funcţia de preşedintă a Organizaţiei de Femei a PNL Alba, cerând suspendarea, pentru a putea rămâne director de şcoală, conform cerinţei ISJ Alba. Liberalii vor cere clarificarea situaţiei cel mai probabil în instanţă, după cum a anunţat Teodor Atanasiu, iar, dacă vor avea câştig de cauză – şi există speranţe în acest sens –, Elena Ignat va putea reveni pe funcţia politică.

Alţi şapte directori de şcoli au renunţat la funcţii politice în favoarea învăţământului, mulţi dintre ei fiind democrat-liberali. Totodată, Vasile Cosma (PNL) – director la Şcoala Ocoliş, a preferat funcţia politică în locul celei din învăţământ.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax