Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Golf Challenge, primul turneu PRO-AM din România, pe terenul de la Pianu de Jos. Vezi programul, premiile şi alte detalii

Publicat

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Alba au transmis precizări privind organizarea, în acest week-end, a competiţiei Alba Golf Challenge, care deschise sezonul de golf de la Pianu de Jos. La ediţia a VIII-a, evenimentul este primul turneu PRO-AM din România, prin care amatorii întâlnesc profesioniştii. Organizatori sunt Consiliul Județean Alba, Clubul de Golf „Paul Tomiță”, Federația Română de Golf și Roșia Montană Gold Corporation.

Încă din 2005, de la prima ediție, Alba Golf Challenge s-a numărat printre primele de pe lista Federației Române de Golf. Reunește unele din cele mai importante nume ale lumii golfului şi în acest an este primul turneu PRO-AM din România.

Vor participa aproximativ 80 de jucători, iar o particularitate a competiției e regulamentul, care prevede că participantul care câștigă trei ani la rând trofeul obţine privilegiul de a păstra pentru totdeauna cupa competiției. Aşa s-a întâmplat în 2011, când Laurențiu Coman a câștigat, pentru al treilea an consecutiv, trofeul și, implicit, Cupa “Alba Golf Challenge”. O șansă mare la câștig avusese și în 2008, la același „Alba Golf Challenge”, jucând la finalul competiției, în play-off, cu tatăl său, Viorel Coman, care de altfel a câștigat cupa. De-a lungul timpului, au fost următorii câștigători: 2005 – ediţia I – Septimiu Vălăşutean, 2006 – ediţia a II-a – Mihai Dorin, 2007 – ediţia a III-a – Dinu Pescariu, 2008 – ediţia a IV-a – Viorel Coman, 2009 – ediţia a V-a – Laurenţiu Coman, 2010 – ediţia a VI-a – Laurenţiu Coman, 2011 – ediţia a VII-a – Laurenţiu Coman.

Dincolo de fair-play-ul competiţiei şi de atmosfera plăcută a confruntărilor sportive, demn de remarcat e faptul că un asemenea eveniment este un bun pretext pentru business. De aceea, unul din punctele forte ale Alba Golf Challenge constă în ocazia oamenilor de afaceri de a se întâlni pe terenul de golf și, astfel, de a schimba idei într-un mediu cât se poate de relaxant şi determinant.

De asemenea, o altă noutate a ediției din acest an va fi prezența a 10 bloggeri români, care vor reflecta evenimentul pe blogurile lor. Le va fi dedicat un program special în cadrul competiției, și anume vizite pe terenul de golf, excursii pe Valea Pianului, minicompetiții de golf și altele.

Jocul se va desfăşura pe echipe compuse din 1 Pro şi 3 jucători amatory, Handicapul maxim admis este 36. Regulamentul competiţiei cuprinde reguli de la St. Andrews şi regulile de la Golf Club “Paul Tomiţa”, aplicabile atât jucătorilor profesionişti, cât şi amatorilor. Profesioniştii vor respecta şi regulile Tour.

Programul:

27 aprilie: Sosirea şi înregistrarea; tur de practică

28 aprilie:

ora 9.00 – primul tur al competiţiei

ora 19.30 – cina de gală

29 aprilie

Ora 9.00 – al doilea tur al competiţiei

Ora 18.00 – festivitatea de premiere şi cocktail-ul de încheiere a competiţiei.

Premii:

–          pe echipe: locurile 1, 2 şi trei – echipa Net şi 1, echipa Brut

–          individuale: 1 Pro, 1 Pro Senior, 1-2 Amator Net pentru categoria I şi II Lady, 1 Senior Amatori, 1 Brut pentru jucători amatori, Clasificare Stableford.

Pentru Pro, premiile în bani nu sunt cumulabile. În caz de paritate, va avea loc imediat un play-off.

Premiile Pro:

Locul 1 – 2.500 euro

Locul 2 – 1.500 euro

Locul 3 – 1.200 euro

Locul 4 – 1.000 euro

Locul 5 – 800 euro

Locul 6 – 700 euro

Locul 7 – 600 euro

Locul 8 – 500 euro

Locul 9 – 300 euro

De la locul 11 la 15 – 200 euro

Locul 1 Pro Senior – 1.000 euro

Locul 2 – 800 euro

Locul 3 – 600 euro

Locul 4 – 400 euro

Locul 5 – 200 euro.

Costul înscrierii a fost de 250 lei pentru jucătorii amatori, inluzând taxa de green-free pentru ziua de practică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate