Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba, în topul județelor cu cele mai mari restanțe la credite în valută: pondere de 18,5% la sfârșitul lunii aprilie

Publicat

Potrivit BNR, un sfert din creditele în lei acordate de bănci populaţiei şi com­paniilor în mai multe județe sunt restante, iar peste o treime din creditele în valută nu sunt achitate la timp. Situația este identificabilă și în județul Alba unde, la finalul lunii aprilie, ponderea restanțelor la creditele în valută ajungea la 18,5%.

Potrivit datelor publicate de Ziarul Financiar, valoarea creditelor în județul Alba era în aprilie de 359 de milioane de euro, iar restanțele cumulau 66 de milioane de euro, poziționând Alba în topul județelor cu cea mai mare pondere ale restanțelor la creditele în valută.

Cea mai dificilă situaţie este în judeţul Vâlcea, unde peste o treime din împrumuturile în valută nu sunt achitate la timp, potrivit datelor BNR.

Ponderea restanţelor la creditele în valută ajungea la 34% în judeţul Vâlcea la finalul lunii aprilie, împrumuturi de 114 milioane de euro fiind înregistrate cu întârzieri la plată. Nici creditele în lei ale vâlcenilor nu se află într-o situaţie mai bună, ponderea restanţelor fiind de 24%.

Sursa, Ziarul Financiar

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax