Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Infodesk, primul ghid de orientare școlară și profesională, lansat la Alba Iulia

Publicat

Primul ghid de orientate școlară și profesională ”Alba Infodesk” a fost lansat, marți, în cadrul unei mese rotunde cu tema ”Orientare profesională a tinerilor – provocare a prezentului”, organizată la Hotel „Parc” din Alba Iulia.

Primul număr al acestui ghid a apărut datorită uni proiect elaborat în parteneriat cu Consiliul Județean Alba și  Asociația „Alba Manche Împreună”. Ghidul a fost inițiat de un grup de tineri din cadrul Colegiului Național ” Horea Cloșca și Crișan” din Alba Iulia și a fost finanțat de Fundația Comunitară Alba, prin programul YouthBank.

”Alba Infodesk” este un ghid destinat orientării școlare și profesionale a elevilor și tinerilor din liceele județului Alba și din județele limitrofe, prin care aceștia pot beneficia de informații în ceea ce privește admiterea la facultățile din țară și din străinătate. Pe lângă aceste informații utile elevilor din anii terminali de liceu, ghidul mai cuprinde interviuri cu studenți de la diferite facultăți din România și nu numai: Universitatea Tehnică Cluj-Napoca, Universitatea Oxford Marea Britanie, Universitatea Essex din Anglia. Studenții și-au împărtășit experiența trăită peste hotare, modalitatea de predare în școlile de acolo și ce i-a determinat să urmeze cursurile acelei facultăți.

Ghidul ”Alba Infodesk” cuprinde și o rubrică numită ”Redescoperirea Orașului”, în care sunt prezentate cele mai importante monumente din Alba Iulia: Catedrala Reîntregirii, Sala Unirii, Biblioteca Batthyaneum și altele.

Editarea ghidului se va face trimestrial, următorul număr fiind în luna septembrie, și va fi distribuit în școlile și liceele din județul Alba.

La acest eveniment au participat reprezentanți ai Consiliului Județean al Elevilor, ai Primăriei Alba Iulia, Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, ai Inspectoratului Școlar Județean, AJOFM, ai Centrului Județean de Resurse și Asistență pentru educație Alba, precum și agenți economici din județ, care au împărtășit elevilor din experiența lor profesională.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax