Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia a pierdut şansa la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Alte patru oraşe au intrat pe lista scurtă pentru selecţia finală

Publicat

cetatea

imagini aeriene, alba iulia Alba Iulia nu a intrat pe lista scurtă pentru selecţia finală în vederea acordării titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021. În urma audierilor din perioada 7-10 decembrie a celor 14 candidaţi în cursa pentru obţinerea prestigiosului titlu, au fost selectate municipiile Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Baia Mare. Aceste municipalităţi au prezentat concepte de organizare a unor evenimente care au fost considerate mai relevante de către juriu.

Anunţul a fost făcut vineri, de Steve Green, președintele juriului de experți care evaluează candidaturile. Acesta a participat la conferința de presă în care Ministerul Culturii, în calitate de organizator principal al competiției Capitală Europeană a Culturii 2021, a anunțat lista scurtă a orașelor preselectate pentru obținerea acestui titlu.

La conferința desfășurată la sediul Bibliotecii Naționale a României, au luat parte ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, precum și reprezentantul Comisiei Europene, Sylvain Pasqua.

În prima etapă a competiţiei, au fost acceptate candidaturile orașelor Alba Iulia, Arad, Bacău, Baia Mare, Braşov, Brăila, Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Sfântu Gheorghe, Suceava, Timişoara, Târgu Mureş. Eligibilitatea dosarelor de candidatură ale acestor oraşe a fost validată de experții Comisiei Europene.

Juriul a invitat doar orașele care dețin, în opinia acestuia, o reală șansă de a câștiga titlul 2021, să-și revizuiască și să-și completeze candidaturile pentru etapa finală de selecție, preconizată pentru perioada august-septembrie 2016. Este vorba despre Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara şi Baia Mare.

Membrii juriului au fost numiți de Comisia Europeană, Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene și Comitetul Regiunilor. Ministerul Culturii a numit, de asemenea, doi experți naționali, în consultare cu Comisia Europeană și în urma validării oficiale a acesteia din urmă. Cei doisprezece experți care vor evalua candidaturile orașelor sunt: Sylvia Amann, Cristina Farinha, Ulrich Fuchs, Steve Green, Valentina Iancu, Jordi Pardo, Anton Rombouts, Aiva Rozenberga, Pauli Sivonen, Raluca Velisar, Agnieska Wlazel, Suzana Žilič Fišer.

Oraşul care va câştiga titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021 va primi finanţare de la Ministerul Culturii şi Uniunea Europeană pentru organizarea evenimentelor cu această ocazie, dar şi pentru modernizări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. credulii

    vineri, 11.12.2015 at 20:30

    Nu au citit pana la sfarsit proiectul unde scria ca se va construi un teatru din dale,in genul celuia de la Sarmisegetusa regia grup corint-elis.acum nici cu baia mare sa nu ne fie rusine, dar poate face Hava un logo din 2 dale care se iubesc.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax