Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia a primit premiul special al juriului „Europa Nostra” pentru punerea în valoare a Cetăţii Alba Carolina

Publicat

Alba Iulia a primit premiul special al juriului organizaţiei „Europa Nostra”, pentru modul de punere în valoare a Cetăţii Alba Carolina. Cei 30 de câştigători ai premiilor anului 2013 pentru patrimoniul cultural au fost anunţaţi, marţi, de reprezentanţii organizaţiei patronate de cunoscutul tenor şi dirijor spaniol Placido Domingo. Au fost nominalizate aproape 200 de proiecte din domeniul conservării patrimoniului cultural, cercetare, educaţie.

Ceremonia de decernare a premiilor va avea loc în 16 iunie, la Atena (Grecia). Proiectul Cetăţii Alba Carolina a concurat alături de 197 de iniţiative din 30 de ţări şi a reuşit să obţină premiul special al juriului Comisiei Europene a Premiilor „Europa Nostra” din 2013. La categoria conservarea patrimoniului, au fost premiate obiective din Estonia, Ungaria, Italia, Grecia, Spania, Portugalia, Olanda şi Marea Britanie.

“Europa Nostra” este o organizaţie europeană care promovează protejarea patrimoniului cultural şi natural de pe bătrânul continent. Organizaţia dispune de o reţea pan-europeană de 250 de membri – asociaţii şi fundaţii care cuprind mai multe de 5 milioane de oameni, 150 de instituţii guvernamentale, autorităţi locale şi companii, dar şi 1.500 de membri individuali.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax