Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia a primit titlul de „Destinație turistică de excelență”, în programul EDEN al Comisiei Europene


Publicat

Alba Iulia a fost desemnată „Destinație turistică de excelență”, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turistice, prin intermediul unui program susținut de Comisia Europeană (EDEN). Acesta este rezultatul unui concurs ce se bazează pe anumite teme și reprezintă recunoașterea eforturilor de dezvoltare a turismului durabil.

Orașul Alba Iulia se bucură de titlul de „Destinație turistică de excelență” alături de aproximativ 23 de alte orașe din țările membre ale Uniunii Europene. Pentru că Alba Iulia a reușit să întrunească criteriile impuse de Comisia Europeană, în afara titlului (care nu este deloc la îndemâna oricui), orașului nostru i se vor garanta anumite avantaje consemnate în regulamentul concursului: participarea la târguri de turism naționale și internaționale în regim de gratuitate, posibilitatea de a desemna un ambasador EDEN și altele.

„Sunt bucuros că Alba Iulia a reușit performanța de a deveni <destinație turistică europeană de excelență>. De acum, harta Europei este mai bogată cu adevărat, iar cei care vor privi spre România au încă un motiv să vină la noi. Distincția este un mare câștig pentru afirmarea identității orașului nostru ca destinație turistică, cu atât mai mult cu cât criteriile și evaluarea le-au făcut specialiștii Comisiei Europene, oameni care nu fac rabat de la ce știu. Orice astfel de gest de recunoaștere nu face decât să ne dea mai multă încredere nouă și locuitorilor acestui oraș. Sper că le va fi mai ușor și politicienilor să înțeleagă că munca este singurul criteriu care a adus Alba Iulia la acest nivel și care practic, ne poate duce pe toți acolo unde ne dorim. Suntem departe de a anunța într-un mod pompieristic apropierea de un destin împlinit, dar suntem îndreptățiți să le mulțumim albaiulienilor care au crezut și susținut aceste planuri de dezvoltare, să le spunem că acest premiu le aparține și să ne bucurăm că împreună am reușit să deschidem perspective noi pentru acest oraș. Eu le mulțumesc tuturor celor care înțeleg că noi nu defilăm cu inițiative ci arătăm rezultate”, a declarat primarul Mircea Hava.

În adresa MDRT EDEN, trimisă primarului Mircea Hava de către Direcția Generală Turism și Dezvoltare Turistică, a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turistice, se precizează că Alba Iulia a fost desemnată destinație câștigătoare a concursului național EDEN, și va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al României, în luna noiembrie.

Vă prezentăm conținutul integral al adresei:

„Stimate domnule primar,

Vă mulțumim pentru participarea în cadrul concursului național EDEN Destinații Europene de Excelență, ediția 2012, tema 2 – turismul și regenerarea siturilor fizice și vă informăm că în urma procedurii de selecție, destinația Municipiul Alba Iulia a fost desemnată ca fiind câștigătoare, cu un punctaj de 89,6 puncte.

Destinația va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat de Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde va dispune de spațiu de prezentare gratuit în cadrul standului ministerului.

Felicitări pentru titlul obținut și sperăm la o colaborare viitoare cât mai fructuoasă.”

Pentru a vedea adresa, în original, dați click aici: Adresa MDRT EDEN

Citiți aici mai multe despre despre proiectul Eden, al Comisiei Europene.


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. ema

  luni, 04.06.2012 at 10:18

  „a primit intr-un programul”??? Doamne!… Fie-va mila de ochii nostri…

  • Adina E. Curta

   luni, 04.06.2012 at 10:41

   greșeala de tehnoredactare, scuze 🙂

 2. Pingback: 15-18 noiembrie: Alba Iulia participă la Târgul Național de Turism al României. Vezi cum va fi promovată „destinația turistică de excelență” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

GRAFIC: Cum a evoluat numărul de infectări cu coronavirus în județul Alba, de la primul caz descoperit. Situația în 10 aprilie

Publicat

Numărul de infectări cu coronavirus a înregistrat o creștere exponențială și a ajuns în județul Alba la 98, după aproximativ 3 săptămâni de la primul caz descoperit.

În paralel, în județ a crescut foarte mult și numărul de testări, ajungându-se la un număr de 1.500 de testări finalizate (și 200 în lucru).

Vezi și HARTA: LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Cea mai mare creștere a fost înregistrată între 5 și 7 aprilie. Cazurile de infectare au fost înregistrate în 24 de localități ale județului Alba.

Situația acestor cazuri, pe fiecare localitate, poate fi consultată aici.

În cele 3 săptămâni au fost înregistrate din păcate 4 decese. De asemenea, 3 persoane au fost declarate vindecate.

În prezent, potrivit autorităților, 40 de persoane sunt internate în spitalele de la Alba Iulia şi Blaj. Restul au forme uşoare ale bolii sau nu au simptome şi sunt izolate la domiciliu sau în centre amenajate special.

 

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

Primăria Blaj: Ce trebuie să resepecte comercianții și clienții de la piața agroalimentară din municipiu. Program

Publicat

Primăria Blaj anunță că, de duminică, 12 aprilie, toate persoanele care nu vor purta măști de protecție sau nu vor avea gura și nasul acoperite cu fulare, eșarfe sau alte elemente de protecție, nu vor fi lăsate să intre în Piața Mare Agroalimentară.

Potrivit sursei citate, măsura se va aplica atât producătorilor agricoli, cât și celor care își fac cumpărăturile.

În Săptămâna Mare, Piața Mare Agroalimentară Blaj va fi deschisă joi, 16 aprilie, și sâmbătă, 18 aprilie, între orele 09:00 și 13:00. Va fi interzisă comercializarea animalelor vii (miei și păsări).

Locuitorii din Blaj vor putea să cumpere carne de miel din magazinele alimentare de specialitate, de la abatorul SC Montana Popa (abator autorizat de DSVSA Alba) sau direct de la crescătorii de ovine.

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Simulările la Evaluarea Națională și Bacalaureat au fost ANULATE. Ordinul, publicat în Monitorul Oficial

Publicat

Ordinul ministrului Educaţiei privind suspendarea organizării şi desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, a simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi a simulării probelor scrise ale examenului de bacalaureat naţional în anul şcolar 2019 – 2020 a fost publicat vineri în Monitorul Oficial.

Conform documentului, la data intrării în vigoare a ordinului se abrogă atât calendarul desfăşurării Evaluării Naţionale la finalul claselor a II-a, a IV-a şi a VI-a, cât şi cel privind simularea pentru absolvenţii clasei a VIII-a şi probele scrise ale bacalaureatului, potrivit Agerpres.

Citește și Ministrul Educației: Examenele de Evaluare Națională și Bacalaureat, probele scrise ar putea fi organizate în iulie. Alte măsuri

La începutul acestei săptămâni, Ministerul Educaţiei şi Cercetării anunţa că a agreat cu partenerii educaţionali – reprezentanţii elevilor, studenţilor, părinţilor, cadrelor didactice şi cei ai Consiliului Naţional al Rectorilor – măsurile care se impun în vederea reluării cursurilor şi a finalizării cu succes a anului şcolar şi universitar 2019 – 2020, în contextul pandemiei de SARS-CoV-2.

Conform MEC, în funcţie de data la care se vor relua cursurile, probele scrise ale Evaluării Naţionale şi examenului de bacalaureat ar putea fi organizate în luna iulie. Programa de examen pentru Evaluarea Naţională şi bacalaureat nu va cuprinde materia aferentă semestrului al II-lea. Sesiunea specială a examenului de bacalaureat pentru olimpici va fi anulată.

Citește și EVALUARE NAȚIONALĂ 2020: Noile MODELE de SUBIECTE pentru clasa a VIII-a. Ce trebuie să știe elevii

Situaţia şcolară a elevilor se va încheia cu minimum două note, la care se adaugă nota din teză, acolo unde este cazul.

Subiectele pentru tezele de pe semestrul al II-lea vor fi concepute doar din ce s-a studiat până la data de 11 martie 2020.

Calendarele pentru înscrierea în clasa pregătitoare, grădiniţă şi cel de mobilitate a personalului didactic vor fi decalate.

Citește și BACALAUREAT 2020: Teste de pregătire pentru clasa a XII-a, publicate de minister. Vezi modelele de subiecte, pe discipline

sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

HARTA: LISTA pe localități a cazurilor de coronavirus din Alba. Cele mai multe, în Alba Iulia

Publicat

Situația cazurilor confirmate de coronavirus din județul Alba, pe localități. Alba24.ro a obținut pe surse lista cazurilor înregistrate în fiecare localitate în parte, până în acest moment.

Un număr de 24 de unităţi administrativ-teritoriale din Alba înregistrează vineri, 10 aprilie, cazuri de îmbolnăvire cu noul tip de coronavirus. Cele mai multe sunt la Alba Iulia, 23 de cazuri.

Lista cazurilor înregistrare în Alba

Alba Iulia – 23 cazuri dintre care o persoană a decedat

Ciuruleasa – 14 cazuri

Cugir – 9  cazuri

Sebeș – 8 cazuri

Abrud – 7 cazuri

Zlatna – 6 cazuri dintre care două persoane au decedat

Ocna Mureș – 5 cazuri dintre care o persoană a decedat

Bistra – 3 cazuri

Aiud – 2 cazuri

Blaj – 2 cazuri confirmate în localitate, o persoană s-a vindecat

CITEȘTE ȘI: OFICIAL: 8 cazuri noi de coronavirus confirmate în ultima zi, în Alba. Bilanțul pe județ: 98 de persoane infectate și 4 decese

Teiuș – 2 cazuri confirmate în localitate, o persoană s-a vindecat

Galda de Jos – 2  cazuri

Ighiu – 2 cazuri

Șugag – 2 cazuri

Vințu de Jos –  2 cazuri

Meteș – 1  caz

Mihalț – 1  caz

Ohaba – 1 caz

Rădești – 1 caz

Roșia de Secaș – 1  caz

Sâncel – 1  caz

Sântimbru – 1 caz

Șibot – 1  caz

Șpring – 1 caz

În total, la nivelul judeţului sunt 98 de cazuri testate pozitiv. De asemenea, au fost înregistrate 4 decese şi 3 cazuri vindecate. 40 de persoane sunt internate în spitalele de la Alba Iulia şi Blaj. Restul până la 91 au forme uşoare ale bolii sau nu au simptome şi sunt izolate la domiciliu.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate