Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia a primit titlul de „Destinație turistică de excelență”, în programul EDEN al Comisiei Europene


Publicat

Alba Iulia a fost desemnată „Destinație turistică de excelență”, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turistice, prin intermediul unui program susținut de Comisia Europeană (EDEN). Acesta este rezultatul unui concurs ce se bazează pe anumite teme și reprezintă recunoașterea eforturilor de dezvoltare a turismului durabil.

Orașul Alba Iulia se bucură de titlul de „Destinație turistică de excelență” alături de aproximativ 23 de alte orașe din țările membre ale Uniunii Europene. Pentru că Alba Iulia a reușit să întrunească criteriile impuse de Comisia Europeană, în afara titlului (care nu este deloc la îndemâna oricui), orașului nostru i se vor garanta anumite avantaje consemnate în regulamentul concursului: participarea la târguri de turism naționale și internaționale în regim de gratuitate, posibilitatea de a desemna un ambasador EDEN și altele.

„Sunt bucuros că Alba Iulia a reușit performanța de a deveni <destinație turistică europeană de excelență>. De acum, harta Europei este mai bogată cu adevărat, iar cei care vor privi spre România au încă un motiv să vină la noi. Distincția este un mare câștig pentru afirmarea identității orașului nostru ca destinație turistică, cu atât mai mult cu cât criteriile și evaluarea le-au făcut specialiștii Comisiei Europene, oameni care nu fac rabat de la ce știu. Orice astfel de gest de recunoaștere nu face decât să ne dea mai multă încredere nouă și locuitorilor acestui oraș. Sper că le va fi mai ușor și politicienilor să înțeleagă că munca este singurul criteriu care a adus Alba Iulia la acest nivel și care practic, ne poate duce pe toți acolo unde ne dorim. Suntem departe de a anunța într-un mod pompieristic apropierea de un destin împlinit, dar suntem îndreptățiți să le mulțumim albaiulienilor care au crezut și susținut aceste planuri de dezvoltare, să le spunem că acest premiu le aparține și să ne bucurăm că împreună am reușit să deschidem perspective noi pentru acest oraș. Eu le mulțumesc tuturor celor care înțeleg că noi nu defilăm cu inițiative ci arătăm rezultate”, a declarat primarul Mircea Hava.

În adresa MDRT EDEN, trimisă primarului Mircea Hava de către Direcția Generală Turism și Dezvoltare Turistică, a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turistice, se precizează că Alba Iulia a fost desemnată destinație câștigătoare a concursului național EDEN, și va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al României, în luna noiembrie.

Vă prezentăm conținutul integral al adresei:

„Stimate domnule primar,

Vă mulțumim pentru participarea în cadrul concursului național EDEN Destinații Europene de Excelență, ediția 2012, tema 2 – turismul și regenerarea siturilor fizice și vă informăm că în urma procedurii de selecție, destinația Municipiul Alba Iulia a fost desemnată ca fiind câștigătoare, cu un punctaj de 89,6 puncte.

Destinația va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat de Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde va dispune de spațiu de prezentare gratuit în cadrul standului ministerului.

Felicitări pentru titlul obținut și sperăm la o colaborare viitoare cât mai fructuoasă.”

Pentru a vedea adresa, în original, dați click aici: Adresa MDRT EDEN

Citiți aici mai multe despre despre proiectul Eden, al Comisiei Europene.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

3 Comentarii

3 Comments

 1. ema

  luni, 04.06.2012 at 10:18

  „a primit intr-un programul”??? Doamne!… Fie-va mila de ochii nostri…

  • Adina E. Curta

   luni, 04.06.2012 at 10:41

   greșeala de tehnoredactare, scuze 🙂

 2. Pingback: 15-18 noiembrie: Alba Iulia participă la Târgul Național de Turism al României. Vezi cum va fi promovată „destinația turistică de excelență” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

ACTUALITATE

Gheorghe Beleiu: Solicit autorităților locale să își asume măsurile privind descurajarea infracționalității din Alba Iulia (P)

Publicat

Candidatul PRO România la Primăria din Alba Iulia, avocatul Gheorghe Beleiu, va sesiza, prin mijloace legale, autoritățile locale privitor la instalarea, cât mai rapid, a unor camere de supraveghere pe raza muncipiului.

„Aud, tot mai des, de faptul că persoane certate cu legea comit, pe raza municipiului Alba Iulia, diferite fapte penale, plecând de la cele cu violență până la intrări prin efracție sau sustragere de bunuri din diverse locații.

Solicit, imperativ, Primăriei și Consiliului Local să-ia în serios datoria, măcar morală, față de cetățenii pe care îi reprezintă și să găsească banii necesari pentru achiziția și amplasarea de camere de luat vederi.

Vă dau doar exemplul recent a unei firme al cărei sediu a fost spart de 3 ORI, în numai câteva săptămâni. E o dovadă de delăsare, ca să nu spun mai mult, să nu investești în siguranța albaiulienilor. Asta, ca să nu mai spun de faptul că munca de teren a polițiștilor ar fi mult ușurată dacă, la fel ca în lumea civilizată, am avea și noi niște camere de supraveghere. Sunt convins că un oraș ca Alba Iulia își permite costul unei astfel de investiții. Dacă actuala administrație nu e capabilă să implementeze un astfel de proiect, vă promit că, după alegeri, PRO România va arăta că se poate”, a transmis Gheorghe Beleiu, într-un comunicat de presă

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

Președintele Iohannis a încurcat cifrele. Care este, de fapt, formula de calcul pentru scenariile privind deschiderea școlilor

Publicat

Administrația Prezidențială anunță că președintele Klaus Iohannis a prezentat miercuri, în conferința de presă de după întâlnirea cu premierul Orban și mai mulți membri ai cabinetului acestuia, o formulă de calcul greșită care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

„În informațiile transmise de către Președintele României, Klaus Iohannis, în cadrul conferinței de presă susținute la Palatul Cotroceni, miercuri, 5 august 2020, a apărut o eroare cu privire la formula de calcul care stă la baza stabilirii celor trei scenarii care vizează desfășurarea învățământului preuniversitar începând cu data de 14 septembrie.

Informația corectă este următoarea: criteriul epidemiologic în funcție de care școlile se vor încadra în scenariile „verde”, „galben” sau „roșu” este numărul total de cazuri noi înregistrat în ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori din localitatea în care se află școala, și nu media zilnică de îmbolnăviri pe ultimele 14 zile, așa cum a fost inițial comunicat de către Președintele României.

Metoda de calcul este stabilită de specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică și reprezentanții Ministerului Sănătății și subliniem că nu a fost comunicată corect Administrației Prezidențiale de către Ministerul Sănătății.

Președintele României își cere public scuze pentru eventualele confuzii rezultate ca urmare a comunicării formulei de calcul eronate”, se precizează în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Citeste mai mult
Publicitate

ACTUALITATE

AEP: VINERI începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc în 27 septembrie

Publicat

alegeri, rector

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) anunță că vineri, 7 august 2020, începe perioada de depunere a candidaturilor la alegerile locale care vor avea loc la data de 27 septembrie 2020.

Conform Hotărârii nr. 576/2020 pentru aprobarea programului calendaristic pentru realizarea acțiunilor necesare organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020, ultima zi de depunere a candidaturilor este 18 august 2020. Menționăm că același act normativ stabilește că, în data de 24 august 2020, birourile electorale de circumscripție vor încheia un proces-verbal prin care se va constată rămânerea definitivă a candidaturilor.

În conformitate cu prevederile art. 46 din Legea nr. 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, propunerile de candidați pentru consilierii locali, consilierii județeni, pentru primari și pentru președinții consiliilor județene se fac pe circumscripții electorale și se depun la birourile electorale de circumscripție.

Informațiile privind metodologia depunerii dosarelor de candidatură și a listelor de susținători la alegerile locale din anul 2020 pot fi consultate AICI sau pe site-ul www.roaep.ro.

Citeste mai mult
Publicitate

AIUD

Vizite intime la Penitenciarul Aiud în timpul pandemiei de coronavirus: Test COVID-19 pentru iubite, izolare pentru deținuți

Publicat

aiud penitenciar

Pandemia de coronavirus a schimbat într-un timp foarte scurt modul de interacționare a persoanelor. Măștile au devenit obligatorii în spații închise, iar în unele județe, și în spații publice, vizitele pe la cunoscuți s-au rărit, multe dintre vacanțele planificate în afara țării au fost anulate. 

Însă, cum au fost afectați cei care deja sunt privați de libertate și ale căror interacțiuni se realizează în mare parte doar între colegii de celulă?

De la scurtarea programului de vizită, la discuții doar prin geam și telefon, până la izolarea de restul colegilor de celulă, după o vizită intimă, interacțiunea cu ”cei din afară” a fost modificată radical pentru deținuții de la Penitenciarul Aiud. 

Din 18 mai, interacțiunea cu persoanele din afara penitenciarului a fost drastic schimbată și adaptată noii situații pentru a-i proteja pe deținuți de o posibilă infectare cu COVID-19.

În primul rând, vizitele se realizează doar cu dispozitiv de separare, adică deținuții nu mai pot sta la masă ”față în față” cu rudele. Acum, aceștia pot discuta doar cu panou de separare și prin telefon.

De asemenea, durata vizitei a fost redusă la o oră, iar vizitatorii sunt obligați să poarte mască și mănuși de protecție.

Mai mult de atât, dacă până la izbucnirea pandemiei de corovirus erau permise 9 vizite în același timp la separatoare, acum, pentru a se menține distanțarea fizică, se mai pot realiza doar patru odată.

Doar o singură persoana va putea participa la o vizită cu deținutul. Dacă, pe lângă un adult, va merge și un minor, acesta va fi obligat să poarte și el mască și mănuși, iar, dacă pe durata interacțiunii, unul dintre aparținători își va da echipamentul jos, vizita se va încheia în acel moment.

Vizitele intime

Cei mai afectați de pandemia de coronavirus sunt deținuții care au dreptul la vizite intime. Soția sau iubita care vine în vizită trebuie să prezinte, la intrarea în penitenciar, un test cu rezultatul negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de trei zile.

De asemenea, la intrarea în unitate, acesta va fi supusă unui triaj epidemiologic, iar, dacă va avea simptome, vizita se va reprograma.

Pe tot parcursul traseului până la camera de vizită intimă, persoana în cauză va fi obligată să poarte mască și mănuși.

Cea mai drastică măsură vine după vizita intimă. Deținutul va fi izolat timp de 14 zile de restul colegilor de celulă. Iar după cinci zile de la vizită va fi obligat să facă un test pentru COVID-19.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate