Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia a primit titlul de „Destinație turistică de excelență”, în programul EDEN al Comisiei Europene

Publicat

Alba Iulia a fost desemnată „Destinație turistică de excelență”, de către Ministerul Dezvoltării Regionale și Turistice, prin intermediul unui program susținut de Comisia Europeană (EDEN). Acesta este rezultatul unui concurs ce se bazează pe anumite teme și reprezintă recunoașterea eforturilor de dezvoltare a turismului durabil.

Orașul Alba Iulia se bucură de titlul de „Destinație turistică de excelență” alături de aproximativ 23 de alte orașe din țările membre ale Uniunii Europene. Pentru că Alba Iulia a reușit să întrunească criteriile impuse de Comisia Europeană, în afara titlului (care nu este deloc la îndemâna oricui), orașului nostru i se vor garanta anumite avantaje consemnate în regulamentul concursului: participarea la târguri de turism naționale și internaționale în regim de gratuitate, posibilitatea de a desemna un ambasador EDEN și altele.

„Sunt bucuros că Alba Iulia a reușit performanța de a deveni <destinație turistică europeană de excelență>. De acum, harta Europei este mai bogată cu adevărat, iar cei care vor privi spre România au încă un motiv să vină la noi. Distincția este un mare câștig pentru afirmarea identității orașului nostru ca destinație turistică, cu atât mai mult cu cât criteriile și evaluarea le-au făcut specialiștii Comisiei Europene, oameni care nu fac rabat de la ce știu. Orice astfel de gest de recunoaștere nu face decât să ne dea mai multă încredere nouă și locuitorilor acestui oraș. Sper că le va fi mai ușor și politicienilor să înțeleagă că munca este singurul criteriu care a adus Alba Iulia la acest nivel și care practic, ne poate duce pe toți acolo unde ne dorim. Suntem departe de a anunța într-un mod pompieristic apropierea de un destin împlinit, dar suntem îndreptățiți să le mulțumim albaiulienilor care au crezut și susținut aceste planuri de dezvoltare, să le spunem că acest premiu le aparține și să ne bucurăm că împreună am reușit să deschidem perspective noi pentru acest oraș. Eu le mulțumesc tuturor celor care înțeleg că noi nu defilăm cu inițiative ci arătăm rezultate”, a declarat primarul Mircea Hava.

În adresa MDRT EDEN, trimisă primarului Mircea Hava de către Direcția Generală Turism și Dezvoltare Turistică, a Ministerului Dezvoltării Regionale și Turistice, se precizează că Alba Iulia a fost desemnată destinație câștigătoare a concursului național EDEN, și va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al României, în luna noiembrie.

Vă prezentăm conținutul integral al adresei:

„Stimate domnule primar,

Vă mulțumim pentru participarea în cadrul concursului național EDEN Destinații Europene de Excelență, ediția 2012, tema 2 – turismul și regenerarea siturilor fizice și vă informăm că în urma procedurii de selecție, destinația Municipiul Alba Iulia a fost desemnată ca fiind câștigătoare, cu un punctaj de 89,6 puncte.

Destinația va fi premiată cu ocazia Târgului de Turism al Românei, organizat de Romexpo în perioada 15-18 noiembrie 2012, unde va dispune de spațiu de prezentare gratuit în cadrul standului ministerului.

Felicitări pentru titlul obținut și sperăm la o colaborare viitoare cât mai fructuoasă.”

Pentru a vedea adresa, în original, dați click aici: Adresa MDRT EDEN

Citiți aici mai multe despre despre proiectul Eden, al Comisiei Europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ema

    luni, 04.06.2012 at 10:18

    „a primit intr-un programul”??? Doamne!… Fie-va mila de ochii nostri…

    • Adina E. Curta

      luni, 04.06.2012 at 10:41

      greșeala de tehnoredactare, scuze 🙂

  2. Pingback: 15-18 noiembrie: Alba Iulia participă la Târgul Național de Turism al României. Vezi cum va fi promovată „destinația turistică de excelență” | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax