Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia: Al 3-lea Workshop Regional în cadrul proiectului S3UNICA, ”Specializare inteligentă pentru campusuri universitare”

Publicat

În data de 26.01.2021 a avut loc al 3-lea Workshop Regional al proiectului S3UNICA, organizat de Agenția Locală a Energiei Alba – ALEA în format online.

Evenimentul a fost destinat părților implicate în proiect și altor actori din domeniul eficienței energetice.

Workshop-ul a reprezentat un pas important în determinarea implicării active a acestora pentru atingerea scopului proiectului și anume îmbunătățirea politicilor regionale, implementarea eficienței energetice în clădirile din campusuri universitare și îmbunătățirea ecosistemelor regionale și interregionale legate de acest sector.

În România instrumentul de politică regională abordat prin proiect este Planul de Dezvoltare a Regiunii Centru, principalul document de planificare și programare elaborat la nivel regional și asumat de către factorii de decizie din Regiunea de Dezvoltare Centru.

Pe perioada derulării evenimentului (la care au parte 15 reprezentanți), după diseminarea ultimelor noutăți privind derularea proiectului, au fost prezentate cazuri de bună practică legate de creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie (SRE) în campusurile universitare din Cluj Napoca, Brașov și Târgoviște, reprezentanții acestor universități subliniind importanța diversificării surselor de finanțare pe acest domeniu dar și a colaborării între universități. Un punct important al întâlnirii a fost și prezentarea noului cadru de planificare strategică la nivelul Regiunii de Dezvoltare Regională Centru detaliindu-se domeniile strategice ale Planului de Dezvoltare Regională Centru 2021-2027, principalul document de planificare și programare elaborat la nivel regional și asumat de către factorii de decizie din Regiunea Centru

Reprezentanții următoarelor instituții de învățământ superior: Universitatea ”1 Decembrie 1918” Alba Iulia, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie ”George Emil Palade” din Târgu Mureș Universitatea Transilvania din Brașov, Universitatea Tehnică din Cluj Napoca, Universitătea ”Vasile Alecsandri” din Bacău și Universitatea ”Valahia” din Târgoviște au realizat o reală dezbatere privind soluțiile tehnice care sunt utilizate deja de către aceștia și pot fi replicate la nivel național și European.

Workshop-ul s-a bucurat și de prezența reprezentanților unor autorități publice și organizații regionale – ADR Centru, ADR Nord Est, Consiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia și Agenția pentru Managementul Energiei din Maramureș – care au provocat un schimb de informații privind aspecte legate de lucrări de eficiență energetică în clădirile publice, în special campusuri universitare, reprezentantul ADR Centru oferind câteva detalii despre prioritățile POR în perioada următoare de apel pentru finanțări.

Participanții au apreciat inițiativele din domeniu și au răspuns pozitiv oportunității de noi colaborări în cadrul proiectului S3UNICA abordând teme legate de sectorul eficienței energetice din clădirile campusurilor universitare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax