Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia: Amendă de 10.500 de lei la un „magazin de vise” din oraş

Publicat

Unul dintre „magazinele de vise” din Alba Iulia a fost vizitat, vineri, de poliţişti. Cu ocazia controlului, membrii echipei mixte au constatat o infracţiune de evaziune fiscală, au aplicat trei sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 10.500 lei şi au fost ridicate 6 pliculeţe cu produse, în vederea expertizării în condiţii de laborator – pentru a se stabili dacă conţin substanţe sau plante interzise.

Astfel de controale vor continua şi în perioada următoare, în ceea ce priveşte activitatea societăţilor şi persoanelor care comercializează produse psihoactive şi se vor organiza acţiuni de prevenire şi combatere a fenomenului.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba atrag atenţia că, începând cu data 15.02.2010, este interzisă comercializarea şi consumul plantelor şi substanţelor prevăzute în Ordonanţa de Urgenţă nr. 6 din 10 februarie 2010, pentru modificarea şi completarea Legii nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri şi pentru completarea Legii nr. 339/2005 privind regimul juridic al plantelor, substanţelor şi preparatelor stupefiante şi psihotrope.
Totodată, cultivarea, producerea, fabricarea, experimentarea, extragerea, prepararea, transformarea, oferirea, punerea în vânzare, vânzarea, distribuirea, livrarea cu orice titlu, trimiterea, transportul, procurarea, cumpărarea, introducerea sau scoaterea din ţară, precum şi importul ori exportul plantelor şi substanţelor prevăzute de ordonanţa de urgenţă sunt interzise.

În anul 2010, pe raza judeţului Alba au funcţionat 9 societăţi comerciale cu 11 puncte de lucru. Ca urmare a modificării cadrului legislativ şi a acţiunilor comune – efectuate cu scopul de a verifica legalitatea funcţionării societăţilor comerciale cu un astfel de profil şi de a împiedica dezvoltarea fenomenului, de către poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Alba Iulia şi ai Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Alba, cu sprijinul de specialitate ai comisarilor Gărzii Financiare Secţia Alba şi ai comisarilor din cadrul Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Alba -, şapte dintre societăţile comerciale de profil şi-au încetat activitatea.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax