Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Amnistie fiscală pentru penalitățile acumulate de datornicii la bugetul local. Proiect de hotărâre în pregătire

Publicat

Primăria Alba Iulia pregătește un proiect de hotărâre de amnistie a penalităților rezultate din datoriile la bugetul local, au transmis pentru Alba24, surse din cadrul instituției. 

Potrivit OUG publicate miercuri, pentru datoriile la bugetele locale, amnistia se aplică opțional de către unitățile administrativ-teritoriale.

Potrivit surselor Alba24, la nivelul administrației locale s-a luat decizia aplicării acestei măsuri.

În ceea ce privește datoriile la bugetele locale, amnistia se aplică opțional de către unitățile administrativ-teritoriale, cu condiția ca aplicarea prevederilor să fie stabilită prin hotărâre a Consiliului local.

Direcția taxe și impozite din cadrul primăriei a primit deja sarcina de a elabora proiectul de hotărâre. Deocamdată nu se știe despre ce sumă totală ar fi vorba.

Potrivit OUG, amnistia se va putea acorda și în cazul datoriilor administrate de alte instituții sau autorități publice.

În aceste cazuri, cererea de anulare a dobânzilor și penalităților se soluționează de către acestea.

Dacă în cazul firmelor se șterg doar dobânzile și penalitățile, în ceea ce privește persoanele fizice dispare o parte din datorie (adică din impozit și contribuții datorate).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate