Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: ALBA IULIA are VICEPRIMAR nou. Gabriel Pleşa (PNL) a primit „girul” oficial din partea Consiliului Local, cu 15 voturi „pentru”

Publicat


gabriel plesaÎn şedinţa de joi a Consiliului Local Alba Iulia, desemnarea lui Gabriel Pleşa în funcţia de viceprimar, în locul lui Dorin Şerdean (PP-DD) a fost oficializată prin vot. La a doua încercare, pentru că la cealaltă şedinţă, din februarie, hotărârea a fost amânată, Pleşa a preluat funcţia din eşalonul doi al conducerii administraţiei locale. A primit 15 voturi „pentru” şi 4 „împotrivă”, din totalul celor 19 consilieri prezenţi.

Gabriel Pleşa a fost prezent la vot, însă a demisionat anterior din comisia de validare a voturilor, pentru a nu exista incompatibilitate. Voturile „împotrivă” au fost ale consilierilor locali din partea PSD.

Votul a fost secret.

“Vă mulţumesc că mi-aţi dat şansa să fac ceva pentru oraşul natal, mi-am dorit demult acest lucru, mulţumesc pentru încrederea acordată. Celor care nu m-au votat, le mulţumesc şi va trebui să demonstrez că vin la muncă, nu pentru vreo funcţie.

Pentru cei care nu m-au votat, dacă au făcut-o dintr-un ordin pe linie politică, asta este.

Vreau să-i asigur pe toţi de o relaţie corectă profesional.

Sper să pot aduce un plus de putere de voinţă, acolo unde este cazul”, a declarat Gabriel Pleşa, la şedinţa de Consiliu Local, în urma votului.

Favorit al consilierilor locali încă dinaintea demiterii oficiale din funcţie a lui Şerdean, Pleşa se află la cel de-al treilea mandat în Consiliul Local al municipiului Alba Iulia. A intrat în acest for în anul 2006, după ce Ion Lazăr și-a dat demisia. În 2010 a fost ales de cetățeni, istoria repetându-se și în 2012.

Potrivit declarației de avere, Gabriel Pleșa deține teren intravilan la Miceşti, de 1.480 mp, cumpărat în 2000 şi altul de 1000 mp, din 2012, deţinute de familie. Are o casă de locuit de 275 mp în Miceşti, construită în 2005 şi deţinută împreună cu familia și un apartament de 54 mp în Cluj, cumpărat împreună cu familia în 2004. Are credit de 43.500 euro, contractat în 2006 şi scadent în 2031 şi descoperire de card de 5.000 de euro. Mai are o colecţie de timbre din 1977, ce nu a fost estimată la o valoare anume.

Din luna decembrie 2012, acesta este director la Electrica Serv Alba Iulia, anul trecut având venituri din salarii de 59.845 lei. Se adaugă veniturile din indemnizaţia de consilier, de 5.902 lei.

Din dividende la Matex SRL, Viva SRL şi Viva Metal SRL, a adunat venituri totale de 98.000 de lei.

Pleşa mai este membru al Clubului Rotary Alba Iulia şi vicepreşedinte PNL Alba.

În şedinţa din februarie, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat schimbarea din funcţie a viceprimarului PP-DD Dorin Şerdean, cu 13 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”. Votul a fost secret, iar cel în cauză, Şerdean, nu a fost prezent, fiind în concediu. În schimb, proiectul privind alegerea unui nou viceprimar a fost scos de pe ordinea de zi.

Citeşte şi Dorin Şerdean, despre schimbarea sa din funcţia de viceprimar: ”Mi s-a cerut demisia înainte de concediu”

Pentru votarea propunerii de schimbare din funcţie a lui Dorin Şerdean din eşalonul doi al conducerii Primăriei Alba Iulia, au fost 18 voturi valide. Consilierii au bifat pe o hârtie „da” sau „nu” (dacă sunt de acord sau nu propunerea) şi au introdus voturile într-o urnă. Rezultatul a fost 13 voturi „pentru” şi 5 „împotrivă”.

Citeşte şi Schimbarea lui Dorin Şerdean din funcţie, aprobată de consilierii locali din Alba Iulia, prin vot secret. Alegerea viceprimarului nou, amânată


TOP articole in ultimele 3 zile


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comenteaza

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO-VIDEO: PANICĂ la Sebeș din cauza unui FUM GROS și NEGRU emanat de o instalație de pe platforma Kronospan

Publicat

Mai mulți cetățeni din Sebeș au semnalat miercuri, 29 ianuarie, în jurul orei 15:15, prezența în aer a unui fum negru și gros, care ieșea din instalațiile de pe platforma Kronospan. UPDATE, ora 16:25 – Cauza incidentului. Potrivit șefului Gărzii de Mediu Alba, Dănuț Hălălai, problema a fost cauzată de un senzor defect la uscătorul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Guvernul și-a angajat răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi. Replica PSD: Moțiune de cenzură, joi dimineață

Publicat

Parlamentul s-a reunit, miercuri, în şedinţă comună, în sesiune extraordinară, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Liberalii din executiv au decis ca alegerile locale, care ar urma să aibă loc în iunie, să se desfăşoare în două tururi şi nu în unul. După asumarea răspunderii, există un […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Biserica Catolică din Italia schimbă rugăciunea Tatăl Nostru: ”Și nu ne abandona în ispită”. Când intră în vigoare modificarea

Publicat

papa la blaj

Biserica catolică din Italia va folosi o nouă versiune a rugăciunii Tatăl Nostru, iar invocația ”Nu ne duce pe noi în ispită” va fi înlocuită cu ”Nu ne abandona în ispită”. Anunțul a fost dat ieri, 28 ianuarie a.c., de arhiepiscopul Bruno Forte, al arhidiecezei de Chieti, în numele Conferinței Episcopale Italiene. ”Liturghierul cu noua […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Starea pârtiilor de la Șureanu. Se anunță un sfârșit de săptămână plin de zăpadă

Publicat

Condiții perfecte pentru schi la Șureanu. Administratorii pârtiilor anunță un weekend cu multă zăpadă. Se schiază pe toate pârtiile  ”Revenim cu multă zăpadă și voie bună de la Șureanu! Datorită zăpezilor abundente căzute în ultimele zile vom ține evenimentul cu prietenii noștri de la Winter Tour (DJ, apres-ski party, plus multe activități) în acest weekend […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate