Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA IULIA: Bursa generală a locurilor de muncă. Vezi ce facilităţi au angajatorii

Publicat

ajofm alba sediu

 

Sediul AJOFM Alba

În data de  15 aprilie  2011 va fi organizată „Bursa Generală a locurilor de muncă”. Această  acţiune se va desfăşura la sediul Fundaţiei PAEM din Alba Iulia, str. Bucovinei, nr. 6, începând cu ora 10.00.

La această acţiune se doreşte participarea a unui număr cât mai mare de agenţi economici, care vor pune la dispoziţia persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă o gamă cât mai variată de oferte, atât pentru persoane cu studii medii, profesionale, lucrători necalificaţi, cât şi pentru persoane cu studii superioare.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi ai unor instituţii de învăţământ sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă absolvenţilor încadraţi şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare absolvent:

– o sumă egală cu 500 lei, pentru absolvenţii ciclului inferior al liceului sau ai şcolilor de arte şi meserii;

– o sumă egală cu 600 lei pentru absolvenţii de învăţământ secundar superior sau învăţământ postliceal;

– o sumă egală cu 750 lei pentru absolvenţii de învăţământ superior.

Angajatorii care încadrează în muncă pe durată nedeterminată absolvenţi din rândul persoanelor cu handicap primesc lunar, pentru fiecare absolvent, sumele prevăzute, pe o perioadă de 18 luni.

Angajatorii care încadrează în muncă pe perioadă nedeterminată şomeri în vârstă de peste 45 de ani sau şomeri care sunt părinţi unici susţinători ai familiilor monoparentale sunt scutiţi, pe o perioadă de 12 luni, de plata contribuţiei datorate la bugetul asigurărilor pentru şomaj, aferentă persoanelor încadrate din aceste categorii şi primesc lunar, pe această perioadă, pentru fiecare persoană angajată din aceste categorii, o sumă egală cu 500 lei, cu obligaţia menţinerii raporturilor de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.

De facilităţile prevăzute mai sus, cu excepţia scutirii de la plata contribuţiei la bugetul asigurărilor pentru şomaj datorată de angajator pentru persoanele respective, beneficiază şi angajatorii care, în raport cu numărul de angajaţi, şi-au îndeplinit obligaţia, potrivit legii, de a încadra în muncă persoane cu handicap, precum şi angajatorii care nu au această obligaţie legală, dacă încadrează în muncă pe durată nedeterminată persoane cu handicap şi le menţin raporturile de muncă sau de serviciu cel puţin 2 ani.

Angajatorii care încadrează în muncă şomeri care în termen de 3 ani de la data angajării îndeplinesc condiţiile pentru a solicita pensia anticipată parţială sau de acordare a pensiei pentru limită de vârstă, dacă nu îndeplinesc condiţiile de a solicita pensia anticipată parţială, beneficiază lunar, pe perioada angajării, până la data îndeplinirii condiţiilor respective, de o sumă egală cu valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare.

Bursa generală a locurilor de muncă este organizată de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba în colaborare cu municipiul Alba Iulia, SC „Dad Expertise” SRL Alba Iulia,  Cabinet Individual de Psihologie „Silvana Capris”  şi  Fundaţia PAEM Alba.

AJOFM Alba invită toţi agenţii economici interesaţi de această acţiune să-şi prezinte intenţia de participare la tel. 0258831137 sau la sediul instituţiei din Alba Iulia, str. Nicolae Titulescu, nr. 10B,  bloc „Columna”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax