Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia, CAMPIOANĂ într-un TOP al absorbţiei de fonduri europene pe cap de locuitor, în perioada 2007-2016

Publicat

alba iulia oras

Alba Iulia a atras 815 euro pentru fiecare locuitor în perioada 2007-2016, și se află pe primul loc în România la absorbţia de fonduri europene pe cap de locuitor , potrivit unui studiu realizat de UrbanizeHub. În același timp, codașul clasamentului, orașul Călărași, un oraș similar din punct de vedere al numărului de locuitori,  a atras doar 42 de euro pe cap de locuitor, adică de aproape 20 de ori mai puțin. 

Studiul realizat de UrbanizeHub se referă strict la fondurile atrase de administrațiile locale din cele 40 de reședințe de județ și municipiul București. Intervalul de timp ales, 2007-2016, reprezintă anii în care au putut fi consumate fondurile europene din exercițiul bugetar 2007-2013. Cifrele au fost puse la dispoziția Transilvania Reporter de fondatorul UrbanizeHub, Grațian Mihăilescu, expert în politici publice. Datele au fost culese din surse oficiale, pentru elaborarea unui ghid de bune practici în administrația locală, intitulat „Îndrumar pentru primari”.

„Nicio administrație, oricât de bogată, nu poate ignora banii gratis ce pot fi atrași. E important însă ca administrațiile locale să înțeleagă că pentru a atrage bani trebuie să cheltuiască bani. Aceasta este o realitate care, din păcate, scapă majorității autorităților locale și performanța slabă pe absorbția de fonduri europene între 2007 și 2016 demonstrează acest lucru”

 

sursa: transilvaniareporter.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax