Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

ALBA IULIA: Centrul vechi, blocat de şantiere: „Domnule primar, ştim că o să avem un oraş frumos. Dar, deocamdată, e întors pe dos”

Publicat

Domnule primar, noi pe unde mai circulăm? Aceasta este întrebarea care persistă de câteva zile pe buzele conducătorilor auto care au drum prin centrul municipiului Alba Iulia. Lucrările de reparaţii demarate simultan pe mai multe străzi din oraş şi anunţate cu mândrie de administraţia locală au blocat aproape complet circulaţia autovehiculelor, ai căror şoferi sunt nevoiţi să încalce regulile pentru a traversa oraşul.

UPDATE: Circulaţia pe strada Basarabiei este permisă, începând de vineri, de la prânz, pe ambele sensuri. Edilii locali au ridicat semnalizarea de sens unic dinspre strada Octavian Goga spre Piaţa I.C. Brătianu, pe perioada desfăşurării lucrărilor în centrul vechi al oraşului. Pentru a stimula intervenţia promptă a administraţiei locale, albaiulienii pot semnala eventuale probleme pe care le identifică în Alba Iulia, atât pe adresa redacţiei noastre, cât şi direct, la sediul Primăriei Alba Iulia.

Dacă Piaţa Alessandria din Alba Iulia se află în şantier de câteva săptămâni, lucrările par să nu se mai finalizeze, şi pe străzile Traian, Mihai Viteazul, Munteniei, dar şi pe majoritatea arterelor adiacente Bulevardulului Ferdinand. Pentru a ajunge în centrul vechi al oraşului, conducătorii auto mai pot opta doar pentru străzile Basarabiei şi Crişanei, dar pe care circulaţia este reglementată de indicatoare cu sens unic. Şoferii se confruntă aşadar cu o mare dilemă: să se angajeze pe aceste artere cu riscul de a primi amenzi substanţiale sau să întârzie la serviciu, ocolind aproape jumătate din oraş.

Nemulţumirile participanţilor la trafic sunt însoţite de cele ale proprietarilor societăţilor comerciale din zonă care, din cauza şantierelor, se plâng de pierderea clienţilor, dar şi de găuri substanţiale la încasări. „De câteva săptămâni au săpat strada din faţa magazinului meu, iar motivul nu îl înţeleg, deoarece, în urmă cu câţiva ani, au realizat aceleaşi lucrări. Nu ştiu dacă era neapărat nevoie. Cei trei muncitori prezenţi în fiecare zi pe şantier execută lucrări la bordură, dar drumul rămâne în continuare nefinalizat. Am sunat-o pe Silvia Moldovan de la Primărie, pe Mircea Hava şi pe viceprimarul Paul Voicu, dar nu s-a întâmplat nimic. Am vorbit şi cu inginerii, dar circulaţia rămâne în continuare blocată. Suntem efectiv izolaţi, iar într-o singură săptămână am pierdut peste 400 de milioane încasări”, ne-a explicat Ioan Căldare, proprietarul magazinului „Megavox”, din centrul oraşului.

Reprezentanţii administraţiei locale motivează întârzierile la finalizarea lucrărilor prin timpul necesar pentru realizarea branşamentelor la reţelele de utilităţi. Aceştia recunosc că deplasarea în zonă este dificilă şi iau în considerare modificarea planului de semnalizare, cel puţin temporar, pentru străzile reglementate cu sens unic. „Întradevăr, între străzile Octavian Goga şi Ferdinand există o porţiune de aproximativ 950 de metri afectată de lucrări şi o singură stradă, dar care este cu sens unic. Există posibilitatea să propunem Poliţiei modificarea planului de semnalizare şi deschiderea pe dublu sens a străzilor, pe perioada lucrărilor. În cazul în care vor accepta, la începtul săptămânii viitoare se va putea circula, din ambele direcţii, pe străzile cu sens unic din această zonă a oraşului”, ne-a spus Gabriel Armean, de la Departamentul de Administrare Drumuri din cadrul Primăriei Alba Iulia.

Pâna la soluţionarea acestor probleme de circulaţie, nu putem să nu recunoaştem dorinţa în curs de concretizare a edililor locali: „Domnule Primar, noi ştim că o să avem un oraş frumos dar, deocamdată, e doar întors pe dos!”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax