Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia, deszăpezită, gratis, de firme private din oraș. Primăria nu va mai plăti ziua de muncă la „Salprest”

Publicat

Primăria Alba Iulia a organizat, vineri, noi acţiuni de deszăpezire a municipiului Alba Iulia. Zăpada depusă în strat gros pe marginile părţii carosabile şi care dădea bătăi de cap atât şoferilor, cât şi pietonilor a fost încărcată şi transportată, iar pentru acest lucru administraţia locală a colaborat cu mai multe firme private din Alba Iulia.

Mai multe firme locale din Alba s-au oferit voluntar să ajute administraţia locală să deszăpezească oraşul. Dintre acestea menţionăm „Instalatorul” SA, „Florea Grup” şi „Grup Corint”, care au contribuit fiecare cu utilajele din dotare pentru transportarea zăpezii de pe marginea părţii carosabile. Menţionăm că aceste firme nu au fost contractate de Primărie contracost, ci şi-au manifestat din proprie iniţiativă intenţia de a curăţa oraşul. Având în vedere că aceste lucrări trebuiau realizate de „Salprest”, Primăria Alba Iulia nu va ai plăti această zi de muncă societăţii de salubrizare.

Vineri s-a acţionat simultan în 6 puncte din oraş, respectiv pe Bulevardul Revoluţiei, Bulevardul Transilvaniei, Crinului, Macului, Lalelelor, dar şi în cartierul Bărăbanţ. Joi, Primăria a fost ajutată de multe firme private din municipiu, care s-au angajat să pună la dispoziţie încărcătoare frontale şi buldoexcavatoare pentru curăţirea zăpezii.

Albaiulienii trebuie să ştie că, sâmbătă, strada Vasile Goldiş va fi blocată pentru deszăpezire, în intervalul 07.00-11.00, iar Primăria roagă cetăţenii să îşi parcheze maşinile, pe cât se poate, în altă parte, pentru a permite curăţarea parcărilor dintre blocuri. Reamintim că locuitorii pot semnala orice neajuns privitor la accesul în anumite zone din oraş neacoperite încă de echipajele de deszăpezire pe adresa  dispecerat@apulum.ro sau la numărul de telefon 0372 PRIMAR (77 46 27).

Vă prezentăm şi comunicatul Primăriei Alba Iulia:
„În comandamentul de iarnă s-a decis suplimentarea utilajelor de deszăpezire prin aportul voluntar al unor firme private din municipiu. În acest fel, începând de astăzi, se va acţiona pentru ridicarea zăpezii concomitent în mai multe puncte din oraş. În momentul de faţă, capacitatea de lucru s-a triplat şi se va lucra nonstop pentru înlăturarea troienelor de zăpadă, desfacerea gurilor de canalizare pluvial etc.
În momentul de faţă, se eliberează parcările de pe Bulevardul Revoluţiei zona cuprinsă între magazinul Flanco şi intersecţia cu strada Cloşca. Se ridică zăpada pe întreaga zonă cuprinsă între străzile Macului şi Lalelelor.
Alt echipaj curăţă străzile Olteniei, Crinului (Ion Arion), Bucureşti, Iaşilor, Mărăşesti, Gheorghe Doja. În zona Oarda s-au mobilizat permanent utilaje încă de ieri seara şi nu vor fi relocate până când vor fi desfăcute şi practicabile toate străzile. De asemenea, se intervine chiar în acest moment în cartierul Barăbanţ şi Orizont.
Rămâne un echipaj mobil şi pentru asigurarea intervenţiilor la solicitarea ceţenilor exprimate telefonic la numărul 0372 77 46 27 ( 0372 PRIMAR) sau la adresa de mail dispecerat@apulum.ro ( În cursul zilei de ieri s-au soluţionat 23 de solicitări şi sunt în curs de rezolvare alte 4).
Pentru a putea curăţa cât mai bine strada Vasile Goldiş, se va opri circulaţia pe porţiuni mâine (sâmbătă) între orele 7 – 12. Proprietarii de autovehicule sunt rugaţi să dea dovadă de înţelegere şi să le parcheze cât mai puţin pe partea carosabilă.

Le mulţumim celor care au răspuns prezent apelului nostru. În acest fel vom avea mai puţine neplăceri în perioada următoare. Iarna este un anotimp cu capricii greu de ignorat şi mai ales nu e o joacă de copii. Celor care au ieşit cu lopata demonstrativ le amintim că iarna a fost în fiecare an şi va fi mereu, nu doar în ani electorali. Celor care au înteles că lopeţile nu sunt unelte electorale şi au muncit pentru strada lor le mulţumim şi apreciem că şi-au făcut datoria de cetăţeni. Dincolo de zăpada politică pe care primăvara o va topi, rămâne efortul tuturor pentru a depăşi această perioadă dificilă – Mircea Hava.

Din punct de vedere administrativ, menţionăm că toată zăpada strânsa de pe străzile din Alba Iulia va fi curbată, transportată în mediul corespunzător de depozitare şi scăzută ulterior din costurile serviciului de preluare a apei pluviale”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. Popescu

    vineri, 17.02.2012 at 15:33

    Domnilor, nu rugati soferii sa nu parcheze pentru ca nu va asculta nimeni, mai bine puneti semne cu oprirea interzisa de la data x pana la data y. Si taxatii pe cei care nu respecta semnele!! (asa se face in anumite tari civilizate).

  2. popa

    vineri, 17.02.2012 at 19:57

    Si unde sa parcheze Popescule ? In copaci ? E foarte usor sa pui niste semne dar e mult mai greu sa oferi alternative. Tie iti place sa parchezi aproape de casa sau la dracu’n praznic?

  3. alex

    vineri, 17.02.2012 at 23:37

    @popa: a lui leviteaza

  4. Roshu

    sâmbătă, 18.02.2012 at 08:34

    Bai cat ****** poa’sa manance astia de la primarie cu firmele lor fantoma gen,Florea,instalatorul si mai ales grup corint?

  5. Pingback: Campania de deszăpezire şi curăţare a oraşului Alba Iulia: Duminică, circulaţie auto restricţionată între Colegiul Militar şi Spitalul Judeţean Alba | alba24

  6. ana

    duminică, 19.02.2012 at 07:41

    cind se va curata de zapada parcul din cetate si bulevardul transilvaniei ? nu vedeti ce rau se circula mai ales in parc,cei care au fost au luat zapada de deasupra si gata,acolo e necesar o lama sa curete.

  7. gheo

    duminică, 19.02.2012 at 10:51

    DESZAPEZIREA GRATUITA

    Sa lasam la o parte vrajala ca niste firme private din Alba deszapezesc orasul pe gratis, deoarece este o mare minciuna!!!!!
    Aceste firme ”private” sun cele mai active in randul contractelor cu primaria!!! Cine a prins toate contractele din oras???????? oare cine????? de reconstructie , renovare a cetatiii??? de introducere si schimbare a canalizarii?? a conductelor de apa?? a modernizarii intrarilor in orasul Alba Iulia?? Care firme???? nu cumva FLOREA, INSTALATORUL, GRUP CORINT . dar noi cetatenii??? da nu pleaca nici un utilaj din Oarda si Barabant de ce oare? nu cumva aceste doua cartiere sunt cele care decid soarta lu HAVA?????? ba da si atunci; DA-I IN MASA PE CEILALTI LOCUITORI AI ORASULUI CA EI MAI ASTEAPTA EI ORICUM NU VOTEAZA CU HAVA SI GASCA LUI. si astazi cei de la instalatorul deszapezesc impreuna cu angajatii Salprest. ca si pana acum. Foarte bine ca au facut asta . era normal sa ne ajutam . dar sa fim mai atenti la cobtractele de deszapezire . cu 1 ifron. 2 tractoare si 6 masini cu lama si salarita nu poti avea un contract pt un oras intreg!!! ai nevoie de utilaje!!! am vazut si noua achizitie de deszapezire un autoturism suzuki vitara cu lama pt trotuare:)) patetic ! mai puteti rabda????????????

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax