Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

ALBA IULIA: Dezbatere publică pe buget. Fondul de salarii în primele 6 luni, MAI MARE decât cel TOTAL pe 2017

Publicat


sediu Primaria Alba Iulia

Cetățenii municipiului Alba Iulia sunt așteptați sâmbătă, 10 februarie, să consulte și să dezbată alături de reprezentanții primăriei, detalii legate de ceea ce instituția a denumit proiectul bugetului local pe anul 2018.

Documentul a fost postat abia miercuri pe siteul instituției, cu doar trei zile înainte de dezbatere. În rest, spun reprezentanții primăriei, a fost public la avizierul din holul clădirii. 

De remarcat în proiectul de buget este faptul că la venituri și cheltuieli aproximativ egale în 2017 și 2018 (prognozate), cheltuielile cu personalul pentru primul semestru al acestui an vor fi mai mari decât cheltuiala TOTALĂ pe anul trecut. 

Dezbaterea publică va avea loc de la ora 10.00 la sala de ședință a primăriei. În mod normal, cetățenii orașului pot participa și solicita includerea în buget a unor investiții pe strada pe care locuiesc, amenajarea unor locuri de joacă în anumite zone, schimbarea iluminatului public absolut nefuncțional în anumite zone și pot solicita modificarea cheltuielilor la anumite capitole bugetare.

De exemplu, cheltuielile cu ordinea publică, respectiv cu Poliția Comunitară propuse pentru primul semestru al acestui an sunt de 8.865.000 de lei, aproape cât TOT bugetul de anul trecut al instituției, care a fost de 9.428.300 de lei. Cele mai mari cheltuieli sunt cele de personal, care înghit 90% din acești bani. Pentru semestrul al doilea, suma prevăzută este zero.

La capitolul ”Cultură, recreere și religie”, saltul bugetar față de anul trecut este major, semn că aici ar putea fi incluse și cheltuileli legate de Centenar. Dacă anul trecut s-au cheltuit 9.070.000 de lei, anul acesta sunt prevăzuți 13.361.000 de lei în primul semestru și 26.262.650 de lei (!) în cel de-al doilea semestru.

Sume mult mai mari decât anul trecut va înghiți și capitolul de ”Asistență socială”, unde anul trecut s-au cheltuit aproape 21 de milioane de lei, în timp ce în acest an este vorba despre aproape 35 de milioane.

La capitolul venituri, primăria își propune să realizeze în 2018, suma de aproximativ 185.308.000 de lei, adică mai puțin cu aproape 5.000.000 de lei decât în 2017. Cheltuielile totale prognozate pentru 2018, sunt și ele mai mici cu aproximativ 3.000.000 de lei, în condițiile multe capitole au în dreptul semestrului al doilea cifra zero, urmând probabil să fie completate la rectificare.

Propunerea de proiect a putut fi consultată la sediul instituției, iar miercuri, reprezentanții primăriei au atașat proiectul și pe site.

VEZI: Proiectul de buget propus pentru 2018

 


Vezi cele mai interesante video Alba24.ro


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorel

    joi, 08.02.2018 la 10:04

    Daca fondul de salarii al comunitarilor pe sase luni in 2018 este la nivelul fondului de salarii pe tot anul 2017 la aritmetica mea rezulta ca salariile aproape au fost dublate..Trai pe vatrai,are balta peste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

Marcel Iureș și Florin Piersic JR., în spectacol la Alba Iulia. Evenimentele organizate de Teatrul de Păpuși ”Prichindel”

Publicat

Teatrul de Păpuși ”Prichindel” din Alba Iulia găzduiește în următoarele zile un spectacol de teatru pentru adulți, unul pentru copii și un concert. Sunt primele evenimente după renovarea clădirii în care funcționează instituția. Marcel Iureș și Florin Piersic junior vor juca împreună în Stage Dogs, un spectacol al Teatrului Act. De asemenea, Teatrul ”Prichindel” a […]

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Ministrul Educației vrea modificări la Bacalaureat în cazul elevilor de la liceele vocaționale sau tehnice

Publicat

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, vrea ca de anul viitor să se studieze posibilitatea ca la liceele vocaţionale sau de profil, elevii să-şi poată alege liber ultima probă la Bacalaureat. Ministrul Educaţiei spune că au existat astfel de solicitări din partea elevilor şi a profesorilor dar în cele din urmă nu s-a materializat nimic. „La momentul […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

FOTO: Feerie de culori în Cetatea Alba Carolina. Cum va arăta iluminatul arhitectural dinamic, după extindere și modernizare

Publicat

c

Sistemul de iluminat arhitectural din Cetatea Alba Carolina va fi modernizat și extins printr-un proiect de peste 960.000 de euro.  Contractul privind iluminatul arhitectural dinamic în Cetatea Alba Carolina – proiectare faza PAC (DTAC) + PT + DDE + CS, execuția lucrărilor și asistența tehnică din partea proiectantului pe perioada de implementare a obiectivului – […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în ALBA până duminică. Cât de mult scad temperaturile. Prognoza meteo de weekend, 22-24 noiembrie

Publicat

alba iulia

Vremea se răcește în acest weekend, în toate localitățile din județul Alba. Temperaturile vor fi mai mici cu câteva grade, iar pe timp de noapte, la munte, vor fi minime negative. Duminică, este posibil să fie și ploi scurte. La Alba Iulia, temperaturile maxime vor fi de 9-11 grade Celsius, în timp ce la Arieșeni […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate