Contacteaza-ne si pe
Publicitate

EVENIMENT

ALBA IULIA: Dezbatere publică pe buget. Fondul de salarii în primele 6 luni, MAI MARE decât cel TOTAL pe 2017

Publicat


sediu Primaria Alba Iulia

Cetățenii municipiului Alba Iulia sunt așteptați sâmbătă, 10 februarie, să consulte și să dezbată alături de reprezentanții primăriei, detalii legate de ceea ce instituția a denumit proiectul bugetului local pe anul 2018.

Documentul a fost postat abia miercuri pe siteul instituției, cu doar trei zile înainte de dezbatere. În rest, spun reprezentanții primăriei, a fost public la avizierul din holul clădirii. 

De remarcat în proiectul de buget este faptul că la venituri și cheltuieli aproximativ egale în 2017 și 2018 (prognozate), cheltuielile cu personalul pentru primul semestru al acestui an vor fi mai mari decât cheltuiala TOTALĂ pe anul trecut. 

Dezbaterea publică va avea loc de la ora 10.00 la sala de ședință a primăriei. În mod normal, cetățenii orașului pot participa și solicita includerea în buget a unor investiții pe strada pe care locuiesc, amenajarea unor locuri de joacă în anumite zone, schimbarea iluminatului public absolut nefuncțional în anumite zone și pot solicita modificarea cheltuielilor la anumite capitole bugetare.

De exemplu, cheltuielile cu ordinea publică, respectiv cu Poliția Comunitară propuse pentru primul semestru al acestui an sunt de 8.865.000 de lei, aproape cât TOT bugetul de anul trecut al instituției, care a fost de 9.428.300 de lei. Cele mai mari cheltuieli sunt cele de personal, care înghit 90% din acești bani. Pentru semestrul al doilea, suma prevăzută este zero.

La capitolul ”Cultură, recreere și religie”, saltul bugetar față de anul trecut este major, semn că aici ar putea fi incluse și cheltuileli legate de Centenar. Dacă anul trecut s-au cheltuit 9.070.000 de lei, anul acesta sunt prevăzuți 13.361.000 de lei în primul semestru și 26.262.650 de lei (!) în cel de-al doilea semestru.

Sume mult mai mari decât anul trecut va înghiți și capitolul de ”Asistență socială”, unde anul trecut s-au cheltuit aproape 21 de milioane de lei, în timp ce în acest an este vorba despre aproape 35 de milioane.

La capitolul venituri, primăria își propune să realizeze în 2018, suma de aproximativ 185.308.000 de lei, adică mai puțin cu aproape 5.000.000 de lei decât în 2017. Cheltuielile totale prognozate pentru 2018, sunt și ele mai mici cu aproximativ 3.000.000 de lei, în condițiile multe capitole au în dreptul semestrului al doilea cifra zero, urmând probabil să fie completate la rectificare.

Propunerea de proiect a putut fi consultată la sediul instituției, iar miercuri, reprezentanții primăriei au atașat proiectul și pe site.

VEZI: Proiectul de buget propus pentru 2018

 


TOP articole in ultimele zile


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dorel

    joi, 08.02.2018 la 10:04

    Daca fondul de salarii al comunitarilor pe sase luni in 2018 este la nivelul fondului de salarii pe tot anul 2017 la aritmetica mea rezulta ca salariile aproape au fost dublate..Trai pe vatrai,are balta peste.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

EVENIMENT

34 DECESE în România, în epidemia de coronavirus. Cele mai recente cazuri, raportate în Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara

Publicat

Au fost înregistrate încă 4 decese din cauza noului coronavirus în România. Este vorba despre persoane din Arad, Constanța, Suceava, Hunedoara, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. A fost semnalată și cea mai tânără victimă a COVID-19 de până acum: un bărbat de 43 de ani din județul Suceava, transferat la București, pacient cu arsuri. Cazurile […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

UPDATE FOTO: ACCIDENT grav la Bucerdea Vinoasă. Un bărbat a murit, după ce s-a izbit cu mașina de o casă

Publicat

Un accident rutier grav s-a petrecut sâmbătă seara, în localitatea Bucerdea Vinoasă. Un bărbat de 43 de ani și-a pierdut viața. Știrea inițială Potrivit ISU Alba, este vorba despre o mașină care a ajuns în afara carosabilului, iar o persoană era în stare de inconștiență. La fața locului intervine detașamentul de pompieri Alba Iulia, pentru […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Trei tineri din Alba Iulia, cu dosare penale, după o postare cu informații false pe Facebook

Publicat

Trei persoane din Alba Iulia sunt cercetate penal după ce au publicat pe o rețea de socializare informații false și ar fi instigat la violență împotriva forțelor de ordine, anunță IPJ Alba. Potrivit sursei citate, sâmbătă, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Alba Iulia s-au sesizat, din oficiu, cu privire la săvârșirea infracțiunii de comunicarea de […]

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Coronavirus în România: A crescut vârsta medie de îmbolnăvire. Structura pe vârste a pacienților

Publicat

Datele transmise sâmbătă de Grupul de Comunicare Strategică arată că vârsta medie de îmbolnăviri cu noul coronavirus a crescut la 46 de ani. Comparativ, luni, aceasta era de 42 de ani. Tot în intervalul celor șase zile, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de aproape trei ori: de la 576 la 1.452. Pe segment de […]

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate