Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia e orașul perfect, dacă esti un pic mai “lazy”. Ce spun studenții străini despre municipiul nostru

Publicat

20 de studenți din țări precum Kazakhstan, Polonia, Rusia și Turcia vor studia prin programul Erasmus în semestrul I din acest an academic, la Universitatea 1 Decembrie 1918 din Alba Iulia.

Joi, 14 octombrie, la universitate a avut loc primirea oficială a acestora.

Tinerii au avut ocazia să se cunoască și să împărtășească așteptările pe care le au din această experiență studențească.

Daria, din Rusia, a mai vizitat țara noastră alături de părinții ei așa că a ales să studieze aici pentru un semestru. Este la prima experiență Erasmus.

Aceasta le-a povestit colegilor ei că deși este pentru a treia oară în Alba Iulia, i se pare că nu s-a schimbat nimic. În viziunea ei este locul potrivit dacă ești o persoană mai liniștită, aici nu te deranjează nimeni.

Spune că este o mare diferență față de Rusia, natura arată altfel, vremea e diferită, în Rusia este mai frig decât aici. În plus, românii par mai relaxați, mai calmi și fericiți. Despre universitatea din Alba Iulia a auzit doar lucruri bune. Îi place.

Alexandru Caisân este din Republica Moldova, student în anul II la Economia comerțului, turism și servicii. Este foarte încântat de faptul că a ales universitatea din Alba Iulia.

Acesta a fost plecat timp de două luni prin intermediul programului Erasmus în Polonia.

Spune că a avut foarte multe de învățat din aceasta experiență. A descoperit o nouă cultură, noi oameni și a învățat și o nouă limbă străină.

Pentru prima dată la Alba Iulia, prin programul Erasmus, studiază și tineri din Kazakhstan.

Aceștia spun că se bucură foarte mult să fie aici.

Studenții Erasmus studiază la Alba Iulia limba engleză, germană, economie, inginerie, informatică, drept și administratie, pedagogie. De asemenea, există și un curs obligatoriu de 3 credite, introducere în limba, literatura, istoria și cultura română, unde învață noțiuni de bază.

Studenții Erasmus primesc și burse.

Acestea variază între 470 si 520 de euro pe lună, în funție de țară.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax