Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia găzduiește două etape naționale de olimpiade, în aprilie. Care sunt costurile ce trebuie suportate din bugetul local

Publicat

La Alba Iulia se vor desfășura, în aprilie, două olimpiade naționale, în acest an. Este vorba despre etapele naționale ale Olimpiadei de interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice muzicale pentru clasele IX-XII, respectiv Olimpiadei Interdisciplinare ”Cultură și Spiritualitate Românească” (limba și literatura română și religie – gimnaziu).

Pentru organizarea acestora, Primăria Alba Iulia va încheia protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean.

Olimpiada națională de interpretare instrumentală, vocală și studii teoretice muzicale pentru clasele IX-XII se va desfășura la Liceul de Arte din Alba Iulia, în perioada 10-14 aprilie.

Pentru aceasta, IȘJ Alba solicită suma de 58.440 lei, reprezentând 10% din bugetul total de organizare a evenimentului. 90% din suma de 562.613 lei este susținută de Ministerul Educației.

La olimpiadă vor participa 400 de elevi și 60 de profesori însoțitori din toată țara, dar și comisia națională (30 de membri) și comisia județeană (30 de membri), în total 520 de persoane.

Costurile estimate sunt de închiriere, transport și acordaj pianine pentru 10 subcomisii de concurs (10.000 de lei) și închiriere sală Casa de Cultură a Sindicatelor (20.000 de lei) pentru găzduire pe perioada olimpiadei (4 zile) a unui pian de concert profesional – necesar pentru comisia de pian. Alte costuri sunt de logistică și consumabile (afișe, broșuri, diplome, ecusoane, mape, pixuri), estimate la 9.940 lei, respectiv prânzul pentru membrii comisiei de evaluare (10.000 de lei pentru 50 de persoane, 3 zile, inclusiv protocol), catering (8.500 lei).

Olimpiada Națională Interdisciplinară ”Cultură și Spiritualitate Românească” (limba și literatura română și religie – gimnaziu) va fi în 26-23 aprilie, la Seminarul Teologic Ortodox ”Sfântul Simion Ștefan” Alba Iulia.

Suma alocată de Ministerul Educației pentru desfășurarea acestei etape este de 347.570 lei. De la bugetul local este solicitată suma de 34.757 lei (10% din suma suportată de minister).

Aceasta reprezintă costuri de logistică și consumabile (19.350 lei), prânz pentru membrii comisiei (9.250 lei), protocol (1.850 lei), caterign (4.307 lei).

În total, la această olimpiadă vor participa 398 de persoane (280 elevi, 44 profesori însoțitori, 37 membri comisia națională, 37 membri comisia județeană).

Bugetul total necesar din sursa locală. pentru organizarea celor două etape naționale de olimpiade la Alba Iulia este de 93.197 lei.

Proiectul intră la aprobare în ședința Consiliului Local Alba Iulia din 28 martie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax