Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia, în cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Primarul Mircea Hava, invitat la dezbateri în cadrul Clubului Dilema Veche

Publicat

Poarta I Cetate-Alba-Iulia Primarul Mircea Hava este invitat joi, 29 octombrie, alături de Andrei Pleşu şi Aurel Mitran, la o dezbatere în cadrul Clubului Dilema, la Bucureşti, despre dezvoltarea oraşului Alba Iulia prin cultură. Se va discuta despre Festivalul “Dilema veche”, dar şi alte evenimente suţinute de administraţia locală, în contextul în care candidatura oraşului a fost acceptată pentru obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii 2021.

“Din 2011, la Alba Iulia se desfășoară Festivalul Dilema veche. Am reușit, după a patra ediție, să-i construim o anumită identitate, un anumit spirit, prin dezbateri, conferințe, muzică, teatru, film, expoziții. E un festival multi-art care are șansa să devină un punct de reper pe harta culturală a orașului.

Dar la Alba Iulia au loc și alte evenimente culturale. Mai mult decât atât, în strategia de dezvoltare gândită de autoritățile locale (Primăria și Consiliul Județean), cultura ocupă un loc important. Patrimoniul istoric și cultural al orașului are un potențial enorm și poate deveni o resursă importantă pentru evoluția durabilă a orașului. Așa încât Alba Iulia și-a depus candidatura pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021”, susţin organizatorii.

Vezi şi Alba Iulia, printre cele 14 oraşe din România care concurează pentru titlul de „Capitală Europeană a Culturii 2021”

Evenimentul este susținut de Ministerul Culturii şi are loc la Centrul de Creaţie, Artă şi Tradiţie al Municipiului Bucureşti, joi, de la ora 18.00.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax