Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia intră în posesia premiului special la European Union Prize Culture Heritage – Europa Nostra 2013, pentru restaurarea și valorificarea Cetății Alba Carolina

Publicat

Municipiul Alba Iulia va primi premiul special al juriului pentru restaurarea și valorificarea Cetății Alba Carolina, în cadrul selecţiei European Union Prize Culture Heritage „Europa Nostra 2013”, în data de 16 iunie, la Atena în Grecia. În acest scop, consilierii locali vor supune la vot, miercuri, un proiect pentru aprobarea deplasării delegaţiei primăriei, pentru înmânarea acestei distincţii.

Congresul „Europa Nostra” se va desfășura în perioada 13-18 iunie, la Atena, manifestări ocazionate de împlinirea a 50 de ani de la înființarea organizaţiei.

Atât la congres, cât și la ceremonia de acordare a premiilor European Union Prize for Culture Heritage/Europa Nostra Awards 2013, la care Municipiul Alba Iulia va primi premiul special al juriului pentru restaurarea și valorificarea Cetății Alba Carolina, vor participa primarul Mircea Hava și administratorul orașului, Nicolaie Moldovan.

Ceremonia este organizată sub patronajul E.S Președintele Republicii Elene Dr. Karolos Papoulias, a membrului de comisie Europene Comisar pentru Educație, Cultură, Multilingvism și Tineret, Androulla Vassiliou, și va fi prezentat de către președintele „Europa Nostra”, Placido Domingo.

„Participarea la acest eveniment a unei delegații a municipiului Alba Iulia reprezintă o nouă recunoaștere internațională a proiectelor derulate de către municipalitate în scopul protejării și creșterii activității turistice a bogatului patrimoniu cultural și istoric al orașului nostru”, se arată în raportul de specialitate care va fi prezentat miercuri în ședința de Consiliu Local, pentru aprobarea delegaţiei din partea primăriei la eveniment.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Pingback: MIERCURI: Şedinţă la Consiliul Local Alba Iulia. Se votează asigurarea sustenabilităţii proiectului de reabilitare a Cetăţii | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax