Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia, înverzită cu peste 200.000 de lei. Primăria aduce lămuriri cu privire la achiziţionarea arborilor ce vor fi plantaţi primăvara aceasta

Publicat

Primăria Alba Iulia a întocmit caietul de sarcini în vederea organizării licitaţiei pentru achiziţionarea materialului dendrologic ce urmează a fi plantat în această primăvară în Alba Iulia. Valoarea estimată a arborilor care vor înverzi municipiul este estimată la 228.312 lei, fără TVA, sumă ce poate fi diminuată în funcţie de ofertele primite în cadrul procedurii de achiziţie.

În spiritul transparenţei şi pentru a se evita dezinformarea, administraţia locală aduce lămuriri cu privire la costurile acestei achiziţii, tipul de arbori ce vor fi plantaţi şi locaţiile din Alba Iulia care vor fi înverzite în această primăvară.

„Primăria Alba Iulia a întocmit caietul de sarcini în vederea organizării licitaţiei pentru achiziţionarea de material dendrologic. Caietul de sarcini a fost publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziţii Publice), achiziţia propriu-zisă urmând a fi făcută în urma unei cereri de ofertă. Primăria Municipiului Alba Iulia doreşte să asigure asupra transparenţei cheltuirii banului public şi asupra corectitudinii desfăşurării licitaţiei, furnizorul fiind ales pe criteriul costului cel mai mic în raport cu prevederile caietului de sarcini întocmit.

Este de datoria administraţiei locale să precizeze că arborii ce urmează a fi achiziţionaţi trebuie să respecte o serie de parametri optimi, printre care: pentru specia Acer platanoides, paltin de câmp (grosime minimă a tulpinei: 30-35 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 100 cm), pentru specia Tilia americana, tei (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 80 cm), pentru specia Tilia Tomentosa, tei (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 600 cm, balot minim: 80 cm) şi pentru specia Acer platanoides „Globosum” sau vişin globular (grosime minimă: 25-30 cm, înălţime minimă: 300 cm, balot minim: 80 cm). Caietul de sarcini prevede achiziţia unui număr de 326 de arbori care să se încadreze în specificaţiile de mai sus şi a unui număr de 1500 de arbuşti decorativi din specia Pyracantha, o specie de arbust peren.

Astfel, valoarea estimată pentru achiziția acestor arbori este 228.312 lei fără TVA. Această valoare estimată poate scădea în funcție de ofertele primite in cadrul procedurii de achiziţie.

Dorim să subliniem faptul că în caietul de sarcini sunt prevăzute elemente de conformitate şi calitate a arborilor ce urmează a fi achiziţionaţi. Mai mult decât atât, furnizorul va oferi garanţie pentru materialul dendrologic livrat minim 12 luni de la data livrării şi va oferi asistenţă tehnică la plantarea acestora. Mai mult, în cazul în care vor exista materialele furnizate care nu îndeplinesc caracteristicile prevăzute în caietul de sarcini nu vor fi acceptate şi nu vor fi plătite de către municipalitate.

De asemenea, arborii ce urmează a fi achiziţionaţi vor proveni din zone climatice similare oraşului nostru, în urma realizării unor teste de aer, apă şi sol. Obiectivele din oraș prevăzute pentru plantarea arborilor sunt: str. Bucureşti, str. Andrei Mureşanu, str. Gheorghe Doja, str. Livezii, Cartier Ampoi 3 – zona parcului de joacă şi a blocului ANL, str. Lalelelor, str. Viilor, Parcul din zona Olteniei – Ion Arion, Str. Traian, str. Lucian Blaga, str. Dimitrie Cantemir, str. Vasile Alecsandri, str. Calea Motilor – str. Zlatnei”.


Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. of, viata mea

    marți, 20.03.2012 at 14:32

    v-a venit mintea la cap dupa ce ati distrus aiurea parcurile. Nu puteam avea si parcuri si strazi cu copaci? acum vom avea doar cateva strazi cu copaci…….si nici astia destui, Ce inseamna 326 copaci la 60.000 de locuitori? Plus ca raportat la numarul strazilor pe care se vor planta, avem in medie sub 20 de copaci/strada. Adica 10 pe o parte a strazii si 10 pe alta.GENIAL:)

  2. observator

    marți, 20.03.2012 at 22:46

    Daca exceptam tufisurile de gard viu, fiecare arbore care urmeaza a fi achizitionat de Primaria Alba si plantat pe acele starzi nominalizate valoreaza mai mult decat salariul lunar a multora din salariatii carea lucreaza in Alba Iulia. Buna afacere deruleaza Primaria Alba. Ce inseamna grosimea minima a tulpinei de 25-30cm?Poate ca plantam arborii uriasi care au fost decimati in Cetate?

  3. albanezu

    miercuri, 21.03.2012 at 08:24

    Ba dar voi sunteti incredibili. Daca nu exista pomi, de ce nu se planteaza, daca se planteaza, multi putini, cati or fi, de ce se cheltuiesc asa multi bani pe pomi. Oricum o luam primaria este de vina. Se observa in commenturile voastre caracterul de catelusi politici ai opozitiei. Nimic nu se face bine dar trebuie sa se faca ceva.

  4. atti

    miercuri, 21.03.2012 at 10:02

    DACA NU MAI AVEM PARC, TAIAT CA CEI FARA MINTE, CRESCUT ZECI DE ANI, CEL PUTIN SA MAI PUNETI UN POMULETI, DAR CINE LE VA PAZI, CA NOUA GENERATIE CARE NE IA LOCUL LE RUPE , DINPACATE CA NU MAI EGZISTA BUN SIMT LA FOARTE MULTI TINERI.PE LANGA LEGEA PICNICULUI SI ASTA AR TREBUI CONDAMNAT CU AMENZI.CINE RUPE UN POMISOR SA PLANTEZE PE BANI LUI CEL PUTIN 10.DAR CEI CU BANI, PILE RAD DE NOI.A LOR E VIATA, LEGEA, PUTEREA.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax