Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia, jos pălăria! Mobilizare exemplară pentru cei cinci frați din Basarabia care vor să vină de Ziua Națională

fratii din basarabia

Publicat

Mobilizare exemplară a albaiulienilor, în sprijinul celor cinci frați din Basarabia care doreau să viziteze Alba Iulia cu prilejul Zilei Naționale, dar nu au mai găsit locuri de cazare la prețuri pe care să și le permită. O solidaritate precum cea de acum 100 de ani. De remarcat ar mai fi că toți cei care și-au oferit ajutorul, ne-au cerut în schimb discreția.

După apariția articolului, pe adresa redacției au sosit foarte multe mesaje ale unor cetățeni din Alba Iulia, dar și din județ, care s-au oferit să îi găzduiască pe cei cinci tineri. Cineva a dorit să le pună la dispoziție chiar și o casă de vacanță, în zona Arieșeni.

Până la urmă, prima care a luat inițiativa a fost o doamnă din Alba Iulia, care a dorit să rămână anonimă. Aceasta ne-a spus că dorește să le ofere cazare gratuită și ne-a cerut datele de contact ale Vioricăi Voinu.

”Bună dimineața, ne vedem la Alba Iulia? Vă așteptăm cu drag!”, i-a scris aceasta, fetei. A urmat apoi un dialog, doamna din Alba Iulia spunându-i că este loc pentru toți 5. ”Numai mama ne mai spune veniți cu toții, găsim loc pentru toți” i-a replicat, plină de emoție, tânăra.

”Vor fi primiți cum se cuvine. Nu ne gândim la taxe. Mă bucur să-i avem alături la această Mare Sărbătoare a poporului român, în orașul nostru, în casa noastră (…) Vă rog, nu menționați numele. Azi va fi o zi bună! Mi-am făcut o bucurie! De-abia aștept ziua de 30 noiembrie! Poate o să-i cunoasteti și dvs! Numai bine!” ne-a scris doamna din Alba Iulia, adăugând că ea însăși ”vine de departe”.
Un al doilea mesaj a sosit puțin mai târziu: ”Vin cu toții. Am invitat și pe mama lor. O reuniune de familie la noi acasă în Alba Iulia, de Centenar. Sunt emoționată. Din Italia și Germania vor veni cu avionul. O să-i așteptam la Cluj la aeroport. Mama și sora din Moldova vor veni cu “Autocarul Unirii” până în Alba Iulia”.

Citește și: Alba Iulia, prea scumpă de Centenar pentru românii adevărați. Apel emoționant din partea a cinci frați basarabeni

Cei cinci frați sunt din Basarabia și trăiesc în mai multe țări europene, unde însă nu au uitat că sunt români.

”În fotografie suntem toți cinci, cu mămica noastră. Fratele mai mare Anatolie vine din Berlin (Germania) Viorel și Viorica (eu), din Bologna (Italia) Corina din Chișinău (Republica Moldova) și Ciprian din Frankfurt (Germania). Dacă găsim pe cineva cu suflet mare ne va face plăcere să venim. E un eveniment prea important sa nu ne putem rupe de la viața de zi cu zi. M-am tot uitat pe internet dar e prea scump”, ne-a scris Viorica Voinu.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate