Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia, la 9 cazuri de scenariul ROȘU. Incidența cazurilor de COVID-19 este în prezent de 2,88 la mia de locuitori

Publicat

alba iulia

Alba Iulia ar putea intra de vineri în scenariul roșu, în care elevii unităților de învățământ din municipiu vor face cursuri doar online. Incidența cazurilor noi la mia de locuitori se apropie de valoarea 3, mai precis era miercuri de 2,88. 

Potrivit ultimei raportări, la nivelul municipiului Alba Iulia, în perioada 23 septembrie – 6 octombrie s-au înregistrat un număr de 216 cazuri de coronavirus.

Raportată la o populație de 74.885 de locuitori, incidența era de 2,88 de cazuri noi la mia de locuitori.

Incidența va fi mai mare de 3 dacă numărul de cazuri noi în ultimele 14 zile va depăși 225, ceea ce înseamnă cel puțin 9 cazuri noi raportate în ultimele 24 de ore.

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele 3 scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori).

În scenariul roșu sunt încadrate localitățile cu o rată de incidență de peste 3, în timp ce galben este pentru o rată între 1 și 3, verde fiind restul localitățile unde sunt mai puțin 1 caz raportat la mia de locuitori.

Ce presupun cele trei scenarii:

  • Scenariul verde – cu toți copiii la școală
  • Scenariul galben – cu preșcolarii și clasele primare zilnic la școală, dar și a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a. Ceilalți elevi de la gimnaziu vin prin rotație la școală.
  • Scenariul roșu – toți elevii fac școală online

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax