Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia, mai aproape de Rio de Janeiro. Atleta Ana Rodean, calificată la Jocurile Olimpice, intră în competiția de 20 km marș, în 19 august

Publicat

13932764_1139709402768072_1308891151628975636_n Atleta albaiuliancă Ana Rodean a ajuns la Rio de Janeiro, acolo unde, în 19 august, va reprezenta România la proba de 20 km marș. Ana este singura reprezentantă a județului Alba care s-a calificat la Jocurile Olimpice de Vară din acest an.

Anul acesta, Jocurile Olimpice sunt mai aproape de Alba Iulia. Gândurile albaiulienilor se vor îndrepta spre Ana Rodean, atleta care a reușit performanța de a se califica la cea mai importantă competiție la care poate participa un sportiv.

Ana Veronica Rodean intră în cursa de marș de 20 km, în data de 19 august, de la ora 14.30, pe Stadionul Pontal & Olimpic.
Atleta va reprezenta nu doar România, ci și Alba Iulia și Reșiţa, localitate care a adoptat-o în ultimul an și care a sprijinit-o pentru a putea ajunge la această performanță.

Este pentru prima oară când mă calific la Jocurile Olimpice. După ce o perioadă de aproximativ trei ani am cochetat cu probele de alergare. Am alergat și la maraton, marșul nu a mai fost o prioritate pentru mine. Datorită lui Tavi Măzăran m-am reapucat de marș, încurajată și susținută de Clubul Sportiv Universitatea Reșița. Tavi (Octavian Măzăran – n.r.) a avut încredere în mine și tot a insistat să mă reapuc de marș, întrucât am șanse mari să obțin calificarea la Jocurile Olimpice. Uite că s-a îndeplinit acest lucru. Sunt foarte încântată, e un vis mare de-al meu , un vis care devine realitate. Mă așteptam la această calificare, pentru că la Campionatul Național de marș desfășurat la Reșița, am reușit un timp cu mult mai bun decât cel reușit la Roma. E clar, știam că pot obține această calificare.După participarea la Balcaniadă, unde din păcate am abandonat, menajându-mă oarecum pentru Campionatul Mondial pe echipe de la Roma. N-am fost în apele mele la Balcandiadă și, dacă terminam cursa, probabil că îmi reveneam mult mai greu după competiția aceea și se dădea peste cap și pregătirea pentru Mondialul pe echipe“, a declarat Ana Veronica Rodean, pentru expressdebanat.ro, în luna mai, după calificarea la JO pe care a obţinut-o la Campionatul Mondial de la Roma, cu o oră, 35 de minute și 38 de secunde realizat în proba de 20 km marș.

ana rodean Atleta a vorbit și despre problemele de la CS Unirea Alba Iulia. “Din cauza problemelor financiare de la CS Unirea Alba Iulia am renunțat câțiva ani la marș, neavând susținere de niciun fel din partea clubului, din partea autorităților, dar asta este situația la noi în țară, din păcate. Îmi pare bine că Tavi a avut încredere în mine și m-a luat sub aripa lui la Universitatea Reșița. Altfel, nu cred că aș fi reușit, pentru că la noi, în Alba Iulia, la clubul Unirea nu prea ne oferă condiții de pregătire” spunea Ana.

Ana Rodean este a treia sportivă a clubului din Alba Iulia care se califică la competiţia supremă, după Norica Câmpean (Atlanta – 1996, Sydney – 2000, Atena – 2004) şi Ana Maria Groza (Sydney – 2000, Atena – 2004, Beijing – 2008).

Antrenorul ei de la CS Unirea Alba Iulia, Gabriel Avram, spune că rezultatele atletei sunt cu atât mai importante cu cât acesta nu a avut condiții propice de antrenament.

„Nu mă aștept la locuri foarte bune la competiția supremă, pentru că Ana nu a beneficiat de condiții pentru acest nivel. A avut condiții de nivel orășenesc, nici măcar județean. Ana va alerga la olimpiadă, însă ea face duș acasă după antrenamente, nu avem nici măcar un vestiar. Eu sunt și maseur și doctor și antrenor! Pur și simplu nu suntem băgați în seamă, nici de federație, nici de autorități! Pentru autorități contează doar baschetbalistele și voleibalistele, sportivii din oraș care îi reprezintă la Jocurile Olimpice nu sunt cunoscuți. Ana a beneficiat pur și simplu de o pregătire care se face la clasa a 5-a! Merită toate felicitările și respectul tuturor! Ca să vă faceți o imagine, Norica s-a pregătit 7 ani în cantonamente pentru olimpiadă, Ana nu știu dacă are 7 luni de cantonament în întraga carieră! E păcat cum sunt tratați astfel de sportivi!”, a declarat Gabriel Avram pentru Absport.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax