Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia: „Marşul persoanelor cu handicap – Cursa Inimii Cetăţii”

Publicat

Cea de a IV-a ediţie a „Marşului persoanelor cu handicap – Cursa Inimii Cetăţii” a avut loc la Alba Iulia miercuri, de la ora 17.00, pe platoul din faţa Catedralei Reîntregirii. La finalul marşului s-au desfăşurat acţiuni de socializare şi momente artistice susţinute de solişti ai Centrului Cultural “Augustin Bena” Alba, Ansamblul 60+ al Centrului de zi pentru persoane vârstnice Alba Iulia, copii din cadrul Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă Alba Iulia, Fanfara Copiilor din Petreşti, formaţia instrumentală “Marius Moga” din cadrul Centrului Cultural “Liviu Rebreanu” Aiud, membrii Asociaţiei Naţionale a Surzilor din România – Filiala Alba şi elevi ai Liceului “Horia, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia.

Solidară cu evenimentul a fost şi Leontina Fărcaş, interpretă de muzică populară. Simbolul acestei acţiuni este o inimă roşie şi fiecare participant la marş a purtat un tricou alb şi o şapcă roşie inscripţionată cu mesajul “Să mergem împreună – Cursa inimii Cetăţii!”. Peste 800 de tricouri şi 600 de şepci au fost împărţite celor care s-au arătat solidari cu evenimentul. Marşul s-a desfăşurat pe traseul: Platoul Catedralei Reîntregirii – strada Mihai Viteazul – Bulevardul 1 Decembrie 1918, iar mai apoi pe strada Unirii şi înapoi la Catedrală.

Invitat special al evenimentului au fost Jean-Fracois Barlet, din partea Asociaţiei „Cusset Aiud Exchange”: ” Pentru această acţiune am folosit o experienţă trăită de noi la Vichy. Un traseu în care persoane cu handicap sunt însoţite de persoane aşa-zise normale. Pentru cea de a IV-a ediţie, noi vom face marşul şi la Aiud, oraş drag al Asociaţiei noastre şi vom avea alături patru mebri ai Clubului Rotary de la Vichy, alături de colegii lor de la Rotary Alba. Fiecare marş ne demonstrează că lucrurile ce ne diferenţiază ne pot îmbogăţi”.

Marşul persoanelor cu handicap – Cursa inimii Cetăţii a devenit o manifestare cu tradiţie în judeţul nostru, fiind la a IV-a ediţie. Cursa inimii Cetăţii este o acţiune care strânge laolaltă persoane cu handicap şi fără handicap, instituţii publice şi organizaţii neguvernamentale, biserică şi instituţii media, oficialităţi şi elevi, toţi antrenaţi într-o cursă din care câştigătoare va ieşi comunitatea noastră, care mai face un pas înainte spre integrarea persoanelor cu handicap.”, a subliniat Valentin Frăcea – preşedinte al Comitetului judeţean de analiză a problemelor persoanelor cu handicap.

Manifestarea va continua la Aiud joi, 28 aprilie a.c., de la ora 11.00, în faţa Catedralei Ortodoxe Sfinţii Trei Ierarhi Vasile, Grigore si Ioan. Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, împreună cu Asociaţia „Cusset Aiud Echange” Franţa, Asociaţia Naţională a Surzilor din România – Filiala Alba şi Asociaţia de Ajutorare Alianţa Handicapaţilor din România.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax