Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

ALBA IULIA: Momente din decembrie 1989, amintite într-o călătorie cu autobuzul-acordeon

Publicat

Albaiulienii au refăcut, marţi, traseul revoluţionarilor din decembrie 1989, cu un autobuz din acea perioadă. La ora 11.00, reprezentanţi ai administraţiei locale, care au fost prezenţi la depunerile de coroane din piaţa Ion I.C. Brătianu şi mai mulţi cetăţeni curioşi au urcat în mijlocul de transport rudimentar, ce îi aştepta în faţa Palatului Administrativ şi au pornit spre Cetate, respectiv locaţia de la intersecţia bulevardelor Transilvaniei şi Revoluţiei, unde urma să fie dezvelit monumentul dedicat eroilor din Decembrie 1989.

Pe durata călătoriei, oamenii au avut ocazia să vadă fotografii realizate în data de 21 decembrie 1989, dar şi secvenţe filmate la Revoluţie. Pentru recrearea atmosferei de acum 21 de ani, în autobuz s-au aflat şi „personaje” reprezentând „taxatoarea de bilete” sau „pensionarul care îşi transporta, resemnat, butelia de gaz”. Alături de aceştia, în mijlocul de transport au fost primarul Mircea Hava şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Dumitrel.

Până la data de 24 decembrie 2010, autobuzul-muzeu va putea fi vizitat în spaţiul dintre Sala Unirii şi Clădirea Muzeului din Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax