Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia, orașul care te invită la plimbări… pe două roți. Administrația locală are în plan amenajarea a 35 de kilometri de piste de biciclete

Publicat

Până la finalul anului 2013, Alba Iulia ar putea deveni un oraș care să ne invite la plimbări în aer liber, iar, de această dată, nu la pas, ci pe biciclete. Dacă proiectele aflate în curs de derulare ale administrației locale vor fi finalizate la termen, în primăvara acestui an am avea la dispoziție, pe străzile municipiului, peste 35 de kilometri de piste de biciclete.

Până în prezent, singurele zone din oraș unde bicicliștii puteau circula în siguranță, pe piste special amenajate, erau centrul istoric al municipiului și mai precis pe traseele de est, sud și nord din interiorul Cetății, precum și pe Bulevardul Transilvaniei. Vorbim până acum de aproximativ 4 kilometri și jumătate de piste, deci prea puțini pentru cei care  obișnuiesc să se deplaseze cu acest mijloc de transport, inclusiv la locurile de muncă. Până în martie, respectiv aprilie 2013, autoritățile au în proiect finalizarea lucrărilor de infrastructură rutieră pe DN74 și DN1-E81 – str. Alexandru Ioan Cuza, unde sunt prevăzuți să fie amenajați alți 6 kilometri de piste.

În acest an, se află în curs de execuție 5,4 kilometri de pistă pentru bicicliști și în zona Mamut – Parcul Dendrologic precum, și alți 3,6 kilometri de piste pe Latura de Vest a Cetății.

Singurul aspect care ne duce cu gândul că plimbările noaste pe două roți prin aceste zone ale orașului ar putea fi întârziate sunt corecțiile aplicate de Comisia Europeană pe proiectele demarate pe DN74, DN1-E81, zona Mamut și pe Latura de Vest. Dacă însă termenele de martie-aprilie 2013 vor fi respectate, doar pe aceste trasee din Alba Iulia vom avea la dispoziție 16,4 kilometri de piste pentru bicicliști.

Primăria Alba Iulia are în proiect amenajarea a 18,8 kilometri de pistă de biciclete și pe alte trasee din oraș. Este vorba despre:

– DN1 – Micești – DN74 – strada Varese – Parc Dendrologic

-Str. Pinului-Str. I. Lăncrănjan-DJ107A-Baza Sportivă-B-dul 1 Decembrie 1918-Centru istoric

– Str. Mircea Eliade, str. Nicolae Grigorescu, str. Lalelelor, DJ107A – cartier Recea – B-dul 1 Decembrie 1918 – Centru Istoric.

Pe aceste tronsoane, potrivit reprezentanților primăriei, există proiect tehnic, dar lucrările deocamdată nu au demarat.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. calator

    joi, 24.01.2013 at 22:09

    Sunt trasee bine alese, insa in cea mai mare parte sunt neamenajate si greu de amenajat daca nu se modernizeaza si strazile respective: Varese si Valea Popii pentru primul traseu, I. Lancrajan ,Nazareth Ilit si Mircea Eliade pentru al doilea si al treilea traseu. Aceste strazi si trasee pot sa devina cele mai importante pentru acces, plimbare si promenada in municipiul Alba Iulia.

  2. Popescu

    vineri, 25.01.2013 at 08:42

    …”unde bicicliștii puteau circula în siguranță” : e suficient sa urmariti pista de biciclete din parcarea de la M-uri si o sa va schimbati parerea. Odata pista trece razant pe langa masinile parcate in dreapta, este suficient ca un sofer neatent sa deschida usa ca sa produca un accident, respectiv aceasta „pista” se termina cu o bordura in toata regula acolo unde incepe partea rosie. Ce s-ar intampla cu un batran pe bicicleta care nu vede bordura respectiva? De masinile care parcheaza peste pista in zona Schit nu are sens sa mai povestim. Sa mai adaug ca dupa mai multe zile de la ultima ninsoare, pista rosie de pe bulevard, mandria orasului, inca era un patinoar ud ?

  3. Claudiu

    vineri, 25.01.2013 at 12:01

    da, ar fi un lucru foarte frumos cu conditia sa nu fie parcate masini pe pista sau pista sa se termine brusc cu o bordura in fata sau alt obstacol….

  4. Mihai

    vineri, 25.01.2013 at 21:41

    Locuitorii cu drept de vot din Alba Iulia si din intreg judetul pot multumi parlamentarilor USL, pe care i-au votat cu doua maini, pentru felul cum ii trateaza actualul guvern: prin corectii usturatoare de 6,3 milioane de euro. Ar fi posibil ca lucrarile din fata catedralei ortodoxe sa ramana multa vreme in stadiul actual, doar pentru ca dl Ponta doreste sa ii dea o corectie primarului de aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax