Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Alba Iulia participă la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Puncte de colectare în municipiu

reciclare

Publicat

Municipiul Alba Iulia se află pe harta participanților la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice, eveniment organizat anul acesta pentru prima dată pe 13 octombrie. Ținta campaniei este colectarea selectivă a deșeurilor de echipamente electrice și electronice din întreaga lume. Autoritățile locale și Serviciul Local de Colectare Alba, împreună cu partenerii locali, încurajează cetățenii să se alăture acestei inițiative europene și să participe activ la campania din 13-20 octombrie din Municipiul Alba Iulia.

Da, sunt perfect de acord că fiecare, cel puțin o dată pe săptămână, își agață cămașa și cravata și îmbracă salopeta. Asta se întâmplă acasă, în gospodăria fiecăruia. Într-un oraș cadența e alta. Îl păstrăm curat în fiecare zi, nu doar pentru că ne vin musafirii. Susținem asemenea campanii de colectare selectivă, pentru că vrem să creștem șansa de a ne debarasa de tot ce ne prisosește organizat și să păstrăm orașul curat și civilizat. N-am dubii că obiceiurile lumii civilizate pot fi adoptate și aplicate, aici, în Alba Iulia!”, a declarat Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia

Cetățenii au ocazia să scape gratuit de deșeurile de echipamente electrice și electronice (DEEE) participând la Ziua Internațională a Reciclării Deșeurilor Electrice. Această inițiativă a fost dezvoltată de WEEE Forum, asociația internațională a sistemelor de colectare a deșeurilor electrice, alături de 26 de membri ai săi și implică în jur de 40 de organizații diferite din 20 de țări din întreaga lume. Scopul evenimentului este de a crește nivelul de conștientizare privind importanța colectării deșeurilor electrice și de a încuraja populația să facă acest gest responsabil, fiind susținută și de Asociația Română pentru Reciclare – RoRec.

Adună aparatele electrice stricate sau pe care nu le mai folosești, dar continui să le ții în casă și vino cu ele la unul dintre punctele de colectare provizorii ce vor fi disponibile pe13 octombrie, între orele 9.00-17.00, în următoarele locuri din Alba Iulia:

– cartier Cetate – Bd. Transilvania, zona BCR

– cartier Centru – zona Taxe și Impozite Locale

– cartier Ampoi 3 – zona magazinului Dacia

Nu ai cum să transporți singur deșeurile electrice la unul dintre punctele de colectare? În perioada 13-20 octombrie, Serviciul Local de Colectare Alba asigură preluarea gratuită aaparatelor electrice grele sau voluminoase, de la domiciliu, sediu de firmă sau instituție! Tot ce trebuie să faci este să suni gratuit la TelVerde 0800 444 800, număr disponibil zilnic între orele 9.00-17.00, și să faci o programare.

Echipa Serviciului Local de Colectare Alba asigură colectarea gratuită a acestor deșeuri electrice și transportul în siguranță către fabricile de reciclare acreditate după standarde europene, acolo unde aceste deșeuri vor fi tratate și reciclate conform normelor de mediu.

Răspunde pozitiv la colectarea și reciclarea aparatelor electricevechi sau uzate, a becurilor și bateriilor! Contribui astfel la protecția mediului și la economisirea resurselor Pământului. În plus, participând la această acțiune de colectare, ai șansa să câștigi unul dintre premiile oferite prin tragere la sorți: un aspirator, un cuptor cu microunde, două mașini de călcat, două mixere și trei cafetiere. Tragerea la sorți a câștigătorilor va avea loc pe 22 octombrie, la ora 12.00, la Primăria Alba Iulia.

Se estimează că în 2018 vor fi generate 50 milioane de tone de deșeuri electrice la nivel mondial. Doar 20% din deșeurile electrice generate la nivel global sunt reciclate în fiecare an, ceea ce înseamnă că, anual, 40 de milioane de tone de deșeuri electrice sunt depozitate, incinerate sau tranzacționate ilegal și tratate neconform, iar acest lucru se întâmplă în ciuda faptului că 66% din tarile lumii au o legislație privind deșeurile electrice. Implicațiile sunt pierderi uriașe de materii prime valoroase și critice pentru industrie, precum și probleme serioase de sănătate, de mediu și sociale prin transferurile ilegale de deșeuri către țările în curs de dezvoltare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate