Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia: Petiție online pentru redeschiderea circulației pe ambele sensuri pe Nichita Stănescu, lansată de un consilier PNL

Publicat

Consilierul local PNL din Alba Iulia, Cornel Sandu, a lansat o petiție online prin care cere redeschiderea circulației pe ambele sensuri pe strada Nichita Stănescu din oraș. 

”Interzicerea accesului dinspre magazinul Kaufland spre strada Nichita Stănescu a creat disconfort cetățenilor domiciliați pe străzile Vânătorilor, Detunata, Tulnicului, Toporașilor, Nazareth Illit, Fântânele,etc., și a generat ambuteiaje în trafic, în special dimineața. De asemenea, accesul spre zona Schit se poate realiza doar pe variante ocolitoare.

Este un nonsens acel sens unic și datorită faptului că pe strada Detunata, pe care pe o bandă de circulație se află mașini parcate, este permisă circulația în ambele sensuri în timp ce pe strada Nichita Stănescu, pe care se află cel mult 20 de locuințe s-a restricționat accesul pe un sens” este motivația acestuia pentru petiție.

Primăria a stabilit sens unic pe strada respectivă, în ciuda faptului că are două benzi și nu are parcări, în timp ce o altă stradă paralelă funcționează de asemenea în regim de sens unic, pe aceeași direcție de deplasare.

Localnicii spun că semnul a fost amplasat pentru că cineva important, care locuiește pe strada respectivă, a solicitat asta primăriei și nu din cauza vreo unei strategii de trafic.

De altfel, sensul de mers este acum dispre Toporașilor, din zona pieței, spre strada Detunata. Asta face ca traficul care se descărca dimineața dinspre Micești, să fie acum direcționat pe Bulevardul Revoluției.

Ce spune primăria? Nimic

Alba24 a solicitat primăriei precizări legate de modificarea respectivă, care pare a da bătăi mari de cap șoferilor:

  • vă rugăm să ne transmiteți componența comisiei care a decis schimbarea regulilor de circulație pe Strada Nichita Stănescu, respectiv implementarea circulației pe sens unic dinspre Strada Toporașilor (vă aducem la cunoștință că informația nu intră sub incidența legilor GDPR).
  • Vă rugăm să ne transmiteți documentele care stau la baza acestei măsuri (studii de trafic, strategii etc); care este rațiunea care a determinat instituția dvs. să adopte această măsură?

Solicitarea a fost trimisă acum aproape 2 săptămâni, timp în care primăria nu a reușit să răspundă. A trimis în schimb o notificare în care precizează că ”informațiile nu au putut fi expediate în termenul inițial de 10 zile, urmând să vă parvină în 30 de zile”.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. ???

    duminică, 16.01.2022 at 15:23

    Cand votezi incapabili, mananci ce mai ramine dupa ei !

  2. dolfi

    duminică, 16.01.2022 at 16:38

    dom’ consilier, ce-ai consiliat?
    ce face „urbanismul” din primarie? doarme? Si in noile cartiere sau zone unde se construiesc blocuri sau ansambluri rezidentiale se fac drumurile ca acu 120 de ani, pentru carute si cai. De ce nu faceti reglementari ca lumea sa fie spatiu si pentru drum si pentru parcari?

    Ceausescu n-a murit, spiritul lui e viu!

  3. Rusinea

    luni, 17.01.2022 at 08:52

    Sa vedeti sensuri interzise gandite aiurea in Sebes ! Sa vedeti gropi de golf pe str Aurel Vlaicu din Sebes ! Sa vedeti plombe aiurea facute iarna pe str Dorin Oavel din Sebes. Sa vedeti cum circula nestingherite de nimeni, cu viteze ametitoare camioane supraincarcate mult peste tonajul legal admis, pe toate strazile din Sebes. Sa vedeti cat de des cedeaza retelele de gaz si apa din aceasta cauza in Sebes.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax