Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia, prezentată în revista „Insight” a companiei aeriene Tarom: „Un univers multicultural într-o Cetate unică”

Publicat

Revista trimestrială „Insight” a companiei aeriene Tarom și-a rezervat în numărul din decembrie 2013 – ianuarie 2014 câteva pagini pentru a prezenta turiștilor Alba Iulia, „un univers multicultural într-o Cetate unică”. Istoria de două milenii a Cetății, cele trei secole de istorie a Cetății de tip Vauban, spectacolul oferit în fiecare zi la ora 12.00 de către Garda Cetății și evenimentele care animă Piața Cetății pe parcursul unui an sunt doar câteva dintre elementele descrise în „Insight”

„Cu o istorie de peste 2000 de ani, Alba Iulia de astăzi nu seamănă cu niciuna dintre destinaţiile turistice vestite ale României, deşi are elemente care amintesc de fiecare. Romanii, popoarele migratoare, maghiarii, saşii, evreii, toţi au contribuit la crearea unei urbe care acum se redeschide lumii ca un melanj unic şi atractiv. Ajuns în Alba Iulia, orice turist trebuie să vadă obligatoriu reperele istorice şi arhitecturale care îndreptăţesc oraşul să-şi aroge titlul de Cealaltă Capitală a României”, scrie Insight.

Pentru a arăta că partea istorică este doar unul dintre elementele distinctive ale Cetății din Alba Iulia, turiștii sunt informați și despre evenimentele care au loc în Piața Cetății de-a lungul anului „Din luna mai până în octombrie, Cetatea Alba Iulia este scena unor evenimente culturale de anvergură: Sărbătoarea Muzicii, Zilele Cetăţii, Festivalul Medieval, Festivalul Dilema Veche, Festivalul de Muzică şi Film, târguri dedicate artei tradiţionale sau doar gastronomiei, Festivalul de Jazz, Festivalul de carte, Festivalul de Teatru, Festivalul de Folk, evenimente care adaugă un plus de atractivitate”.

Fotografiile care ilustrează articolul au fost realizate de Romulus Oprișcan.

Revista Insight este publicată trimestrial şi este redactată pentru a oferi informaţii pasagerilor TAROM pe durata călătoriei acestora cu avionul. Articolele revistei acoperă diverse, de la prezentări de oraşe şi biografii celebre până la informaţii despre afaceri, ecologie şi descoperiri, dar și o secţiune destinată informaţiilor despre serviciile TAROM, un ghid al călătorului şi oferte de călătorie.

Vedeți mai multe informații și fotografii AICI.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Alex

    joi, 09.01.2014 at 21:39

    Si in Wizz este, deci traiasca universul multicultural !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax