Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Alba Iulia, printre orașele cu cele mai ieftine terenuri. Prețurile au scăzut cu 7% față de 2010

Publicat

Municipiul Alba Iulia se află printre orașele cu cele mai ieftine terenuri.  Cine dorește să-și construiască o casă sau pur și simplu să investească în acest domeniu are acum ocazia să o facă. Conform unui cotidian național de profil, orașele mici sub 150.000 de locuitori sunt acelea care afișează cele mai mici prețuri la terenuri, care de altfel sunt în scădere față de la începutul anului.

Printre aceste orașe precum Deva, Buzău, Suceava, Reșița se regăsește și Alba Iulia, unde preţul me­diu pentru terenuri a scăzut cu 9% în prima jumătate de an, diferența față de semestrul  I 2010 fiind de 20%. Și  la nivel națio­nal, comparativ cu semestrul I din 2010, s-a înregistrat o scădere a prețurilor la terenuri de aproximativ 18% față de perioada similară a anului trecut, în timp ce comparativ cu semestrul II din 2010 scăderea a fost de aproximativ 7%.

Astfel, în Alba Iulia pentru un metru pătrat de teren intravilan poți plăti între 6 euro, 20 sau chiar 50 de euro, în funcție de zona aleasă. În zona Micești, un teren de 390 de metri pătrați cu PUZ aprobat și toate utilitățile costă 8.700 de euro. Un alt teren, de data aceasta în zona Partoș, cu o suprafață de 1073 mp ajunge la 20.000 de euro. Încă un lucru pe care trebuie să-l știți este faptul că o mare parte dintre aceste prețuri se pot negocia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. McGigi

    miercuri, 10.08.2011 at 20:15

    Autoarea omite sau nu stie niste lucruri: terenurile alea de 6 euro sunt terenuri FARA UTILITATI. Prezenta utilitatilor ridica pretul terenului cu pana la 1000%. Iar un teren de 60 de euro/mp nu e ieftin intr-un oras cu veniturile albaiulienilor.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax