Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia, promovată de reporterii Alba24 la Forumul European al Studenţilor Jurnalişti de la Helsinki

Publicat

Mai mulţi tineri jurnalişti din diferite colţuri ale lumii au avut ocazia să cunoască Alba Iulia. Capitala spirituală a românilor a fost prezentată în cadrul Întâlnirii Generale a Forumului European al Studenţilor Jurnalişti, ce a avut loc, week-end-ul acesta, în Finlanda. Reporterul Alba24.ro, Flavia Nicolae s-a aflat la Helsinki pentru a reprezenta România şi a arăta colegilor de breaslă că Alba Iulia este un oraş care merită descoperit. Costurile deplasării la Helsinki au fost suportate de reporter.

Întâlnirea ce a avut loc la Helsinki a reunit peste 60 de jurnalişti şi studenţi din ţări  precum Austria, Rusia, Slovenia, Grecia, Germania, Olanda, Belgia şi Italia şi a avut ca scop discutarea principalelor obiective ale organizaţiei şi pregătirea congresului anual, ce va avea loc în 2011, în Matera, Italia: „Aceste congrese au loc anual, în diferite ţări ale lumii. Stabilirea următoarei locaţii este făcută de comisia de evaluare, formată din jurnalişti, în urma unei prezentări a delegaţiilor. Reprezentanţii fiecărei ţări vor propune tematica congresului, ce trebuie să facă referire la probleme actuale din mass-media. În cadrul congresului, vor avea loc workshop-uri, discuţii cu jurnalişti consacraţi şi lectori de la cele mai prestigioase universităţi din lume”, a explicat Flavia Nicolae, pentru Alba24.ro

Reporterul Alba24.ro, Flavia Nicolae, a fost singurul delegat al României la Helsinki, iar, cu acest prilej, ţara noastră a fost recunoscută oficial ca membră a FEJS: „Am propus Alba Iulia ca locaţie pentru viitorul congres al FEJS. Anul viitor, acesta va avea loc în Italia, iar, în 2012, în Austria. Toţi cei prezenţi la Helsinki s-au arătat interesaţi să vină în Alba Iulia, în urma unei prezentări a zonei şi oraşului”.

Obiectivul Forumului European al Studenţilor Jurnalişti este de a crea o reţea de communicare între jurnalişti din diferite ţări, studenţi sau profesionişti şi de a pune bazele unor colaborări ulterioare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax