Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia rămâne fără GRATUITATE la transportul public. Sunt afectați pensionarii, elevii și studenții

Publicat

Începând cu 24 februarie 2021, ora 12.00, toți albaiulienii vor plăti preț întreg pentru transportul în comun. STP este obligată să impună această măsură ca urmare a restanțelor la plată acumulate de Primăria Alba Iulia. Datoriile către societatea de transport se ridică, în prezent, la aproape 3 milioane de lei, au transmis reprezentații companiei, într-un comunicat de presă. 

Refuzul primăriei la plata facturilor emise pentru serviciile prestate în acest an a dus la situații limită în desfășurarea activității, pornind de la imposibilitatea întreținerii eficiente și fără compromisuri a flotei de autobuze, până la incapacitatea plății salariilor pentru cei 200 de angajați.

Pentru a putea menține activitatea de transport public, serviciu absolut esențial pentru Alba Iulia și celelalte localități membre ale AIDA TL, STP va încasa de la albaiulieni prețul întreg pentru un bilet care permite călătoria timp de o oră, chiar și de la cei care beneficiază de reduceri și gratuitate la transport.

„Din păcate, paharul s-a umplut iar vina pentru acest lucru o poartă, strict, conducerea primăriei. Îi transmit acest lucru fără nici o rezervă domnului primar Gabriel Pleșa și îl asigur că războiul pe care crede că-l poartă cu STP este unul împotriva albaiulienilor și nu numai. Au trecut luni de zile în care noi nu am făcut altceva decât să fim evaluați și, în cele din urmă, declarați câștigători ai unei licitații.

Au existat suficiente ocazii, garantate de lege, în care domnul Pleșa ar fi putut fi prezent, pentru că a primit un mandat să rezolve problemele unui oraș, nu să le pornească. Firma noastră, cu tot ce înseamnă costuri cu salarii, întreținerea mijloacelor de transport, combustibili etc. nu poate să-și mai acopere cheltuielile pentru acest segment al gratuităților. Asta, atenție, în condițiile în care Gabriel Pleșa, în calitate de primar, nu onorează la plată facturile restante pe care municipalitatea le are față de societatea noastră.

Îi spun domnului primar că expresia „ne-am luat orașul înapoi” nu e decât o mostră de ipocrizie, de mână întinsă unora care au stat pe margine și acum își doresc ce nu e firesc: să ne întoarcem la lumânare, la trucuri de preluat afaceri peste noapte. Regret enorm că această situație nu a fost tratată responsabil și ajungem să dar nu mai putem accepta ca lucrurile să fie tratate cu dispreț față de lege și albaiulieni.

Iar cei care, de mâine, veți vedea pe stradă mai mulți pensionari, elevi sau studenți decât astăzi, să știți și să nu uitați, că o parte din ei au fost dați jos, și la propriu și la figurat, din autobuzul cu care erau obișnuiți să meargă și să-și rezolve problemele de zi cu zi. Iar oamenii aceștia, vă asigur, că nu au nicio vină că unora le arde de strategii murdare, fără alternative clare și fără a avea habar de lege.

Pentru mine, personal, la Alba Iulia, ziua de 24 februarie 2021 este o zi mai neagră decât „eșapamentul” oricărui politician sau edil care-și hrănește orgoliul sau interesul pe spatele cetățeanului pe care este obligat să-l sprijine.” – Stelian Nicola, director STP Alba Iulia.

STP își exprimă, în mod răspicat, regretul pentru această situație. Lucrurile ar putea reveni la normal sau, dimpotrivă, se poate ajunge la blocarea transportului local, în funcție de ce decizii va adopta conducerea primăriei. Considerăm că suntem îndreptățiți să solicităm respectarea legilor în vigoare, respectiv asumarea în cadrul Consiliului Local, cât mai repede, a contribuției la AIDA TL, chiar și parțială, pentru anul 2021, dar și plata facturilor către STP garantată de încadrarea în limita de 1/12 din bugetul anului anterior, până la votarea bugetului.

Refuzul de a participa la ședințele AIDA TL, dar și faptul că până la această dată nu s-a promovat niciun proiect de HCL privind contribuția Municipiului Alba Iulia la AIDA-TL, ar putea face imposibilă plata facturilor restante, mai devreme de luna aprilie.

Departamentul de Comunicare STP Alba

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

8 Comentarii

8 Comentarii

  1. Ionel

    miercuri, 24.02.2021 at 04:05

    Prea multă pomană și-a făcut primăria cu toți pensionarii, toți anii ăștia. Aceștia obișnuiau să se plimbe cu rost și fără rost cu autobuzele, inclusiv la orele de vârf!

  2. Maria

    miercuri, 24.02.2021 at 08:10

    Bună ziua, toți promit pana ajung pe funcții după aceia își bat joc tot de clasa mai săracă. Suntem bătaia de joc a politicienilor. Nici pensii majorate acum și fără transport gratuit. Ce aveti de gând cu noi,suntem badjocura oamenilor incompeteti.

  3. pilu

    miercuri, 24.02.2021 at 11:29

    Aici nu e vorba de albaiulieni, aici e vorba ca probabil (aproape sigur), primarul a primit ordin sa inlocuiasca firma de transport local cu una agreata de cei din spatele primarului. Ca si asta e papusat de cand s-a inscris la candidatura. S-o ia dracu de politica ! Am votat un rahat !

  4. Emilia

    miercuri, 24.02.2021 at 11:58

    Asa e ” guvernul taie tot” s_a gandit ce ar mai putea taia si de unde! I_a gasit pe bietii pensionari sa-i cocoseasca.Ce au taiat astia in cateva luni de cand sunt la putere nu a taiat Hava in multii ani cat a fost primar!!! Rusine, fac asta ca sa aduca alta firma agreata de primarie.”Interesu poarta fesu”!

  5. pilu

    miercuri, 24.02.2021 at 13:13

    EMILIA Ai incurcat banii primariei cu cei ai guvernullui. Poate ca de acolo de unde te afli asa se vede. Pacat.

  6. Maria

    miercuri, 24.02.2021 at 16:05

    Ruşine să le fie la toți! Nici Hava nu a făcut bine! 2,50 lei un bilet mai scump decât în Bucureşti şi ce salarii au ei?? Cu primarul actual doar ştiți din ce partid face parte!Doar tăieri de la săraci şi creşteri la guvernanți! Să-i ia dracu pe toți!

  7. Ica

    joi, 25.02.2021 at 09:50

    Domnule Primar abonamentele sunt făcute pinain 31 martie 2021 de ce nu sunt valabile ieri mam urcat în autobus si controlu ne dat jos oare nu încălcați legia Va bateți joc de pensionari rușine sa va fie bine ca vam ales în funcție suntem mai rău ca pe timpul lui domnul Havana de când ați luat funcția de primar o ajuns orașul Alba plin de gunoaie.prite blocur e focar de infecție în afara vopsit gardu incerte e leopardul asteptam sa vedem ce faceți cu pensionari rușine ca nu apiciati batrin

  8. Pensionar

    vineri, 26.02.2021 at 06:59

    Mai ,Ionele de unde stii tu ca se plimba cu rost sau fara pensionarii.I ai intrebat pe fiecare?! Nu uita ca vei ajunge si tu pensionar ,atunci iti vei schimba optica .Da elevii si studentii nu se plimba,numai pensionarii???? Totdeauna se gaseste cate un Gica contra pensionarilor!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax