Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Alba Iulia Retail Park: Centru comercial de 6 milioane de euro în zona Kaufland – Profi. Vezi brandurile care îşi deschid magazine

Publicat

Piaţa de retail din Alba Iulia se va îmbogăţi în curând cu un nou centru comercial, ce va funcţiona în zona dintre hipermarket-ului „Kaufland” şi magazinul „Profi”, pe Calea Moţilor, la ieşirea înspre Zlatna. Alba Iulia Retail Park  va avea un centru „Altex” pe 1.500 mp şi alte spaţii în care vor fi deschise magazine gen „Deichmann”, „Takko” sau „DM”.

Potrivit informaţiilor de pe site-ul companiei, noul complex va cuprinde şi o suprafaţă închiriabilă de 3.220 metri pătraţi destinată unor brand-uri locale sau naţionale.  Investiţia totală este estimată de specialişti imobiliari la aproximativ 6 milioane de euro. Terenul a fost achiziţionat pe firma „Alba Iulia Commercial Gallery” SRL din Piatra Neamț, un satelit al „Cometex”, companie de real estate aparţinând Grupului „Altex”.

Alba Iulia Retail Park face parte din strategia „Cometex” de dezvoltare şi exploatare a unor centre comerciale în oraşele medii şi mari din România. Până acum au mai fost deschise centre comerciale similare în Buzău (Aurora Shopping Mall),  Suceava (Complexul comercial Bucovina), Fălticeni (Nada florilor) şi Braşov (Centrul Comercial din Calea Cristianului).

Spaţii de închiriat predate „la roşu”, cu conexiuni la utilităţi şi amenajate flexibil pentru chiriaşi

Magazinul este amenajat după modelul unui parc comercial, organizat din două corpuri parter – unul rezervat „Altex”, iar celălalt ce permite separarea a patru sau cinci spaţii comerciale de 300-350 mp fiecare, independente şi cu intrare direct din parcarea ce va fi amenajată dinspre vecinătatea cu magazinul „Kaufland”. Constructorul va preda spaţiile comerciale „la roşu”, cu conexiunile la utilităţi (apă, canalizare, energie electrică ) asigurate şi platforme de parcare şi aprovizionare. Parcarea va avea 120 de locuri, cu acces din Calea Moţilor.

Proiect aprobat de consilierii locali în noiembrie 2010

Prețul terenului pe care este amenajat centrul comercial, achiziționat în 2008, ar fi fost, potrivit presei economice, de circa 3 milioane de euro iar valoare totală a investiţiei a fost estimată la 6 milioane euro. În noiembrie 2010, consilierii locali din Alba Iulia au aprobat Planul Urbanistic de Detaliu “Construire Spaţiu Comercial, Alba Iulia, pe strada Calea Moţilor”, având ca solicitant pe SC „Alba Iulia Commercial Gallery” SRL. Autorizația de construcție a fost eliberată în 17.05.2001 pentru o perioadă de 12 luni. Lucrările la noul centru de retail sunt într-un stadiu destul de avansat şi ar putea fi finalizate până la sfârşitul acestui an.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. alexandru

    luni, 29.08.2011 at 07:54

    culmea comertului: altex a reusit sa atraga in galeria lor branduri mai bune decat a reusit doamna mirela strajan sa atraga in alba mall.

    • mcdonalds

      luni, 29.08.2011 at 09:30

      cine este doamna Mirela Strajan?:)

  2. Stefan

    joi, 10.11.2011 at 10:06

    Inca un centru comercial intr-un municipiu cu putere de cumparare comparabila cu cea a unui sat mai mare ? Sunteti geniali, felicitari 😉

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax