Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Alba Iulia se pregătește de sărbători. Pe arterele principale din oraș au apărut primele instalații luminoase

Publicat

Municipiul Alba Iulia a intrat oficial în pregătirile pentru sărbătorile de iarnă, iar primele artere din oraș pe care au fost amplasate instalații luminoase sunt Bulevardul Revoluției și pasarela din Partoș. Până în apropierea Crăciunului, autoritățile locale promit că întreg municipiul va fi transformat într-un peisaj de poveste, împodobit cu perdele și figurine luminoase, dar și cu un târg de sărbători cum nu s-a mai văzut în Alba Iulia. Este posibil ca luminițele să fie aprinse înainte de Moș Nicolae, au precizat surse din Primăria Alba Iulia.

Angajații firmei „Flash Lighting Services” lucrează în aceste zile pentru instalarea beculețelor pe Bulevardul Revoluției, Bulevardul Transilvaniei, în Parcul Unirii și Partoș, iar săptămânile care urmează se va interveni pe toate arterele principale din municipiu. Montarea instalațiilor va trebui să fie gata până la sfârșitul lunii noiembrie, deoarece autoritățile locale își doresc ca, la începutul lui decembrie, mult așteptatele Serbări ale Unirii să găsească orașul luminat.

Prețul unor sărbători luxoase nu este unul mic pentru administrația locală. Așa cum scriam în urmă cu câteva săptămâni, valoarea lucrărilor intreprinse de firma „Flash Lighting Services” pentru iluminatul festiv se ridică la 100.000 de euro pe an, dar, potrivit borderoului prezentat consilierilor locali, municipiul ar urma să fie luminat de instalații care mai de care: perdele de lumini de diferite culori, baghete cu efect de ninsoare, decoruri luminoase cu fixare pe stâlp, ghirlande, aparate de iluminat de tip proiector și ghirlande în formă de romb pentru copaci.

Pentru decorarea orașului, firma care a preluat serviciul de iluminat public va folosi în principal instalații noi, iar beculețele achiziționate anii anteriori, care se află încă în perfectă stare de funcționare, vor fi montate în cartierele mai puțin circulate ale municipiului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Marius

    luni, 19.11.2012 at 21:55

    Ar fi bine daca „firma” ar verifica si iluminatul stradal deoarece de la Cinematograful Dacia pana la Biserica Sf.Ecaterina becurile functioneaza mai putin.

  2. Florentina P

    marți, 20.11.2012 at 17:54

    … „iar beculețele achiziționate anii anteriori, care se află încă în perfectă stare de funcționare, vor fi montate în cartierele mai puțin circulate ale municipiului”
    Și Cartierul Orizont face parte din cartierele mai puțin circulate ale municipiului în ale cărui conturi se varsă și banii din impozitele locatarilor acestui cartier uitat de Primărie.
    Așteptăm și noi beculețe pentru copilașii noștrii!

    • Dorina Borcau

      marți, 20.11.2012 at 22:16

      Eu nu iau apararea primarului,dar nu arata fain beculete pe strazi cu noroi.Va inteleg situatia.Credeti-ma.Dar,pentru copilasii dumneavoastra,cred ca oricum veti merge la plimbare pe Bulevard,prin Parc,unde o sa fi o gramada de decoratiuni

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax