Connect with us
Publicitate

BLAJ

Alba Iulia, Sebeş, Cugir şi Blaj în scenariul potențial de CARANTINĂ. Au depășit incidența de 6 infectări la mia de locuitori

Publicat

Alba Iulia, Sebeş, Cugir şi Blaj, au o incidenţă a cazurilor de peste 6 la mia de locuitori și se regăsesc în scenariul de carantină, potrivit reglementărilor emise de Departamentul pentru Situații de Urgență, la nivel național. Nu este însă obligatoriu ca acestea să și fie carantinate: totul depinde de o analiză pe care o realizează DSP, pe baza unor recomandări naționale. 

Autoritățile din Alba trebuie să trimită, în această situație, la centru, o analiză pentru care recomandă carantinarea localităților cu peste 6 infectări la mia de locuitori în ultimele 2 săptămâni, sau, după caz, care sunt motivele pentru care nu consideră necesară impunerea carantinei. 

În mediul rural al județului, comuna Ciugud are o rată de 8.56, iar Cricău de 7.44 la mie.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat că măsura carantinării poate veni ca urmare a analizelor realizate de DSP, urmând ca propunerile pe care instituția le face astăzi, să fie discutate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență.

”DSP Alba realizează prin specialiști o analiză de risc pe baza unor criterii sau a unui punctaj. La un punctaj mai mare de 60 de puncte, dintre care 40 criterii majore, se propune carantinarea. Propunerile vor fi înaintate unui grup tehnic format din specialiști la nivel județean, urmând ca acest grup să înainteze către CJSU care va lua decizia” a declarat pentru Alba24, Alexandru Sinea.

Criteriile în baza cărora se face punctajul țin de metodolgia apropbată la nivel național.

Principala măsură care va fi luată în cazul carantinării ține de restricțiile de circulație în afara localităților respective (filtre la intrare, posibil declarații pentru deplasarea la locul de muncă etc).

Decizia va fi emisă la nivel central, la propunerea autorităților locale.

Cea mai mare incidență a cazurilor noi este la Alba Iulia – 7.46 (anterior 7.12), urmată de Sebeș – 7.02 (anterior 6.96), Cugir – 6.96 (anterior 6.77), apoi Blaj – 6.40 (anterior 6.26), Ocna Mureș – 5.40 (anterior 5.33), Aiud cu 5.36 (anterior 5.48), Abrud – 3.77 (anterior 3.96).

Luni, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a transmis o comunicare potrivit căreia în localităţile care depăşesc rata de 6 cazuri la mia de locuitori trebuie realizată o analiză privind impunerea măsurii de carantină sau o justificare a neimpunerii acestei măsuri.

Direcţia de Sănătate Publică Alba a prezentat, marţi, situaţia actualizată a incidenţei cazurilor de COVID-19 în judeţ, pentru perioada 20 octombrie – 2 noiembrie.

La nivelul judeţului, incidenţa cazurilor noi este de 4.61 (anterior 4.46), fiind, între județe, pe locul trei pe ţară după Sălaj şi Cluj.

În perioada 20 octombrie – 2 noiembrie 2020, la nivelul judeţului Alba s-au înregistrat 1.748 infectări noi cu coronavirus (anterior au fost 1.692). Cele mai multe cazuri sunt în mediul urban – 1.420 (incidenţa 6.22), faţă de rural – 325 cazuri (incidenţa 2.15).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax