Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Alba Iulia şi Cetatea Alba Carolina, în atenţia celui mai important ghid de călătorii din lume, Lonely Planet

Publicat

alba iulia cetatea alba carolinaAlba Iulia, oraşul cu Cetatea cea mai mare din România, a intrat pe lista destinaţiilor din Transilvania vizitate de unul dintre jurnaliştii de travel ai prestigioasei publicaţii Lonely Planet.

Ghidul în care va fi prezentată şi Cetatea Alba Iulia va fi lansat de editorii Lonely Planet, anul viitor.

Cetatea Alba Carolina, dar şi împrejurimile au fost vizitate timp de două zile, de unul dintre jurnaliştii publicatiei, aflat în periplu prin Transilvania. Regiunea este recomandată de editorii ghidului Lonely Planet drept destinaţia numărul 1 de vizitat în 2016.

Jurnalistul s-a arătat interesat de zestrea culturală materială şi imaterială adăpostită între zidurile Cetăţii Alba Carolina. A cutreierat fortificaţia în lung şi-n lat, a bătut traseele turistice la pas, a admirat elementele de arhitectura cu care sunt înzestrate porţile Cetăţii, dar si Catedrala Romano-Catolica, edificiu cu elemente constructive si decorative specifice stilurilor romanic, gotic, renascentist si baroc. In imediata apropiere, a vizitat Catedrala in care s-au incoronat Regii Romaniei Mari, Ferdinand si Maria.

Una dintre fotografiile postate pe Twitter dupa vizita la Alba Iulia surprinde tocmai cele doua axe spirituale din incinta Cetatii, Catedrala Incoronarii si Catedrala Romano-Catolica.

„Biserici, cu curti ingrijite si ruine din epoca romana, toate incluse în Cetatea Alba Iulia“, scrie jurnalistul in descrierea imaginii.

Cercetatorul Lonely Planet s-a aratat interesat sa descopere artefactele fascinante adapostite de fostul Palat Babilon, in care functioneaza acum Muzeul National al Unirii; de exponatele din Sala Unirii care amintesc de momentul 1 Decembrie 1918, cand aici s-a hotarat Unirea Transilvaniei cu Romania, de cele de etnografie specifice zonei; dar si de urmele Principiei castrului roman de la Apulum (n.a. cladirea Comandamentului Legiunii a XIII – a Gemina), valorificate in Muzeul roman „Principia“.

Scriitorul faimoasei publicatii a tinut sa descopere Batthyaneum-ul, una dintre cele mai importante institutii documentare din Europa, un „paradis“ al cartilor rare.

Jurnalistul de travel a explorat si zonele perimetrale, cum ar fi „Transalpina de Mamut“, una dintre cele mai spectaculoase piste de biciclete din Romania.

Filmul in care este prezentata Transilvania il puteti viziona aici.

Lonely Planet este considerat cel mai bun ghid de calatorii din lume. Publicatia editeaza peste 500 de titluri ce au ca tema calatoriile, in mai multe limbi.

sursa: viziteazaalbaiulia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax