Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Lucrări amânate pentru strada Alexandru Ioan Cuza, podul peste râul Ampoi şi pasajul CF Alba Iulia

Publicat

Reprezentanţii Primăriei au declarat astăzi că licitaţia pentru DN1 – E81 de la km 382+400, până la km 385+160, pe strada Alexandru Ioan Cuza a fost anulată, în urma contestaţiilor depuse de două dintre firmele participante. Acestea sunt „Florea Grup” Alba Iulia şi „Newamport” Bistra, care au reclamat modalitatea de alegere a firmei câştigătoare iniţial, respectiv societatea „Diferit” SRL din Cluj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, Mihai Coşer, procedura va fi reluată, urmând să aibă loc o altă licitaţie. Miza este un proiect în valoare de peste 7 milioane de euro, parţial decontată din fonduri europene nerambursabile. Astfel, termenul de începere a lucrărilor stabilit iniţial pentru iunie va fi devansat cu câteva luni.

În luna aprilie, administraţia locală anunţa că vor începe lucrările de reparaţii la una dintre arterele principale de circulaţie din Alba Iulia, respectiv strada Alexandru Ioan Cuza, inclusiv pasajul peste calea ferată şi podul peste râul Ampoi. Acest tronson de drum relaţionează cartierul rezidenţial Bărăbanţ, zona de dezvoltare economică şi centrul municipiului.

Proiectul cuprinde lucrări de drumuri, pod, pasaj peste calea ferată, iluminat public, canalizare pluvială şi reţea de apă, iar, potrivit indicatorilor de rezultat, la finalul acestora va rezulta nu mai puţin de 38.823,48 metri de sistem rutier modernizat, 7.560,71 mp piste pentru biciclişti, 4.785 metri sistem pietonal, 3.410,51 metri pătraţi de pavaj înierbat pentru zonele de racord, 2.318,77 metri liniari de rigolă, 270 metri liniari de canalizare pluvială nouă, 170 de stâlpi iluminat ornamental şi, nu în ultimul rând, 2950 metri liniari de reţea apă potabilă înlocuită.

Valoarea totală a proiectului este de 30.375.822,06 lei, din care cea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională este 19.399.627,18 lei, valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional – 4.261.399,13 lei, valoarea eligibilă de la bugetul local – 482.878,09 lei, iar valoarea neeligibilă – 6.231.917,66 lei.

“Acest proiect este unul dintre cele trei proiecte prin care dorim să modernizăm intrările auto principale în municipiul nostru. Implementarea lui va conduce la fluidizarea traficului, va oferi un confort sporit şi locuitorilor din zona Ampoi I şi II şi va contribui la crearea unei imagini mai frumoase, a unei percepţii mai adecvate a municipiului Alba Iulia în ochii celui care îl străbat. Se spune că prima imagine contează. Intrările în municipiu fac parte din cartea noastră de vizită”, a declarat primarul municipiului Alba Iulia, Mircea Hava. Durata contractului este de 32 de luni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. alexandru

    vineri, 20.05.2011 at 08:24

    un articol penibil copy-paste.chiar nu va documentati deloc? drumul nu intra in reparatie pentru ca licitatia a fost anulata prin decizie cnsc, licitatia trebuie reluata.mi-e greu sa cred ca cineva a scirs asa ceva fara a pune minimum de intrebari.parca era recalama cu verificatul informatieie din trei surse…reluarea licitatie dureaza luni de zile, lucrarea va fi abordata abia la anul…la fel si eterna pasarela de la partos , suntem deja in luna mai si lucrarile nu au inceput, mi-e greu sa cred ca cineva e in stare sa o finalizez anul acesta.ne va prinde iarna cu circulatia deviata pe centura.dar binenteles nici un ziarist nu intreaba de ce firma care a casitgat de doua luni licitatia nu misca un deget pe santier…apropo nici macar organizarea de santier nu e gata.

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 20.05.2011 at 08:50

      @alexandru, esti răutăcios. Ce surse ai fi vrut? Este o declaraţie oficială a primarului. Şi spune ca vor fi făcute reparaţii, nu că s-au facut. Dacă tu ai alte informaţii este foarte bine. O să le verificăm. Dar pentru asta nu trebuie să sari, ca o hienă, la gâtul reporterilor care muncesc să-ţi dea ţie, gratis, informaţii despre ce se întâmplă în judeţ. Dacă tot şti ceva, mai bine scrie. Aşa se mai clarifică şi lumea şi devin mai atente şi autorităţile.

      • alexandru

        vineri, 20.05.2011 at 09:26

        scuze, am fost prea rautacios.licitatia a fost anulata prin decizia cnsc nr 1564/c6/1633 din 21.04.2011.contestatia a fost depusa de doua firme locale, recomandarea cnsc -reluare procedura licitatie.si legat de eternele proiecte ale primarului-la pasajul peste calea ferta de la partos, licitatia a fost atribuita in data de 09.03.2011, au trecut de atunci aproape 3 luni si nimic pe santier…o zi buna.

  2. alexandru

    vineri, 20.05.2011 at 10:28

    asa va vreau.promit sa fiu un cititor fidel si mai putin rautacios.

    • moderatorul de serviciu

      vineri, 20.05.2011 at 10:46

      Multumim pentru atenţionare. Asa îi învaţăm şi pe ei să fie mai atenţi când dau comunicate aiuristice numai din dorinţa de a se lauda.

  3. dodo

    sâmbătă, 21.05.2011 at 01:19

    Alooooooo… stirea asta este de vreo 2 luni 🙂 Voi chiar nu cititi nimic din comunicatele pe care le primiti la redactie? Nici macar data de pe ele? Va vind un pont: uitati-va de unde a venit comunicatul si poate atunci veti intelege… :))

    • moderatorul de serviciu

      sâmbătă, 21.05.2011 at 10:10

      Relaxeaza-te amice. Comunicatul avea informatii gresite. Asa ca a trebuit sa facem o stire reala cu ce se intampla de fapt pe strazile respective.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax